Hókáosz: összeomlott a közlekedés Romániában

Horizontal
Policemen walk on Gara de Nord main railroad station in Bucharest, on January 17, 2016. A total of 39 trains were cancelled due to snow and blizzards, according to the latest statements transmitted by Romanian National Railway Company (CFR). / AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
Hat romániai megyében vörös riasztást adtak ki a havazás miatt. Konstanca megyében arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak otthon.
Vágólapra másolva!

Erős hóvihar van Románia déli, délkeleti megyéiben. Hat megyére a legmagasabb szintű, vörös riasztást bocsátották ki a péntek 9 és 14 óra közötti időszakra. Péntek reggel Braila megyében az összes országutat lezárták, Konstanca megyében pedig a megyei utakat is. Ugyancsak teljes forgalomkorlátozás van az A2-es autópályán, és bezártak a kikötők is – olvasható a Transindex.ro oldalán.

Komoly fennakadásokat okoz a havazás Romániában Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A Konstanca megyei katasztrófavédelem arra kéri a lakosságot, hogy maradjon otthon. A megyének kétharmad részében nincs áram. Buzau, Giurgiu, Vrancea, Calarasi, Ilfov, Ialomita és Tulcea megyében is több országutat le kellett zárni az erős havazás miatt. A hóvihar a vasúti közlekedést is felborítja: összesen 39 járatot kellett törölni.