Migránsok támadtak a bécsi zenészre

Vágólapra másolva!
Veszélybe került a bécsi filharmonikusok egyik brácsásának a zenei karrierje, miután migránsok támadtak rá a bécsi metróban és a dulakodás közben eltörték az egyik ujját - írta a 888.hu.
Vágólapra másolva!

Michael Buchmann brácsás a világhírű Bécsi Filharmonikus Zenekar tagja. Szombat este egy németországi fellépésről visszatérve éppen a bécsi metrón tartott hazafelé, amikor – elmondása szerint – "menedékkérőnek kinéző" férfiak támadtak rá - olvasható a 888.hu-n.

"Miközben a Karlsplatz megállónál vártam a csatlakozásra, dohányfüstöt vettem észre. Három fiatal állt mellettem, egyikük dohányzott" – mondja Buchmann, aki rájuk szólt, hogy nem szabad dohányozni a metrómegállókban. Először németül próbálta, majd amikor látta, hogy nem értik, angolul szólt rájuk. A figyelmeztetésre a három fiatal férfi igencsak agresszívan reagált:

szitkozódva ordítottak a zenészre, egyikük le is köpte.

Buchmann nem tágított, ismételten felhívta a migránsok figyelmét a tilalomra, ám ekkor rátámadtak. Egyikük torkon ragadta, majd többször megrúgta. A zenész védekezni próbált, amikor az egyik rúgás a kezén találta el,

eltörve egyik ujját.

A három támadó még a rendőrök megérkezése előtt elfutott, a mentők Buchmannt kórházba vitték. Bár sérülése relatíve nem súlyos, zenei karrierjét tekintve végzetesnek is bizonyulhat.