Nincs több túlélője az olaszországi lavinaomlásnak

Olaszország, földrengés, lavina, Pescara, Rigopiano di Farindola
Pescara, 2017. január 19. Az olasz tűzoltóság által 2017. január 19-én közreadott kép a közép-olaszországi Pescarában lévő Rigopiano di Farindola nevű hegyi szállóról, amelyet teljesen maga alá temett a lavina előző nap. A hegyimentő szolgálat szerint szerint akár 20 ember is a hótömeg alatt rekedhetett. (MTI/EPA/Olasz tűzoltóság)
Vágólapra másolva!
Immár biztos, hogy nincs több túlélője az olaszországi lavinának: a hegyi szállónál holtan találták meg azt a nyolc embert, akit még eltűntként kerestek a mentőcsapatok. Ezzel 29-re emelkedett a szerencsétlenség halálos áldozatainak a száma.
Vágólapra másolva!

Holtan találták meg a mentőcsapatok azt a nyolc embert, akiket még kerestek az olaszországi lavinaomlás után, ezzel

összesen 29 a szerencsétlenség halálos áldozatainak a száma

– közölte a tűzoltóság csütörtökre virradó éjszaka.

A közép-olaszországi Pescarában lévő hegyi szálló, amit betemetett a lavina Forrás: MTI/EPA/Olasz Tűzoltóság

A közép-olaszországi Abruzzo régióban, a hegyekben álló Rigopiano szállodát a múlt szerdán temette maga alá egy lavina egy földrengéssorozatot követően. Mintegy kétszáz ember – katonák, tűzoltók, rendőrök, a Vöröskereszt és az alpesi szolgálat munkatársai – kutatott megállás nélkül a túlélők után.

Összesen tizenegy ember élte túl a katasztrófát, köztük négy gyerek.

Múlt szerdán három közepes erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét, ahol tavaly hatalmas pusztítást okozott egy erős földmozgás. Az ügyészség vizsgálatot indított a katasztrófa körülményeinek tisztázására és a felelősök azonosítására.