Nincs több túlélője az olaszországi lavinaomlásnak

2017.01.26. 05:45

Immár biztos, hogy nincs több túlélője az olaszországi lavinának: a hegyi szállónál holtan találták meg azt a nyolc embert, akit még eltűntként kerestek a mentőcsapatok. Ezzel 29-re emelkedett a szerencsétlenség halálos áldozatainak a száma.

Holtan találták meg a mentőcsapatok azt a nyolc embert, akiket még kerestek az olaszországi lavinaomlás után, ezzel összesen 29 a szerencsétlenség halálos áldozatainak a száma  – közölte a tűzoltóság csütörtökre virradó éjszaka. 

A közép-olaszországi Pescarában lévő hegyi szálló, amit betemetett a lavinaForrás: MTI/EPA/Olasz Tűzoltóság

A közép-olaszországi Abruzzo régióban, a hegyekben álló Rigopiano szállodát a múlt szerdán temette maga alá egy lavina egy földrengéssorozatot követően. Mintegy kétszáz ember – katonák, tűzoltók, rendőrök, a Vöröskereszt és az alpesi szolgálat munkatársai – kutatott megállás nélkül a túlélők után. 

Összesen tizenegy ember élte túl a katasztrófát, köztük négy gyerek. Múlt szerdán három közepes erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét, ahol tavaly hatalmas pusztítást okozott egy erős földmozgás. Az ügyészség vizsgálatot indított a katasztrófa körülményeinek tisztázására és a felelősök azonosítására. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK