Kamion padlójába rejtették a csempészcigarettát

cigarettacsepészet
Vágólapra másolva!
Dupla padlólemezű kamionban próbáltak több mint 21 ezer doboznyi cigarettát átcsempészni a Záhony-Csap határállomáson. A vámosok és a kutyájuk is gyanút fogott.
Vágólapra másolva!

Több mint 5 millió forint értékű cigarettát próbáltak külföldre csempészni a Záhony-Csap határállomáson keresztül egy kamion utánfutójának padlózatába rejtve. Az ukrán rendszámú kamion a fuvarlevél szerint raklapokat szállított volna Spanyolországba.

A csapi vámosok gyanúját az keltette fel, hogy a rakomány értéke viszonylag csekély az úti cél távolságához mérten.

A vámosok gyanúját a határőrök drogkereső kutyája is alátámasztotta, amely dohányáru jelenlétét jelezte. A szállítmány kirakodását és a raktér padlólemezének megbontását követően végül több mint 21 ezer doboz cigaretta került elő az utánfutó dupla fenekéből.

A hazai piacon félmillió hrivnyára taksált, ám Európában ennek dupláját érő illegális dohányárut a csempészéscéljára átalakított kamionnal együtt elkobozták az ukrán hatóságok.

Több mint 21 ezer doboz cigaretta került elő az utánfutó dupla fenekéből Forrás: Az ukrán határőrség felvétele

Néhány napja ugyanezek a határátkelőn egy magyar állampolgár a kocsijának kerekeibe rejtve próbált Magyarországra csempészni ezer doboz cigarettát. A határőrök kutyája azonban az ő esetében is kiszagolta az illegális portékát - adta hírül az ukrán határőrség.