Ismét nőket rabolt el az iszlamista Boko Haram

2017.04.01. 10:42

A Boko Haram elrabolt több mint húsz nőt és lányt Nigéria északkeleti részén. A terrorszervezet emberrablásai és gyilkosságai miatt már több millióan hagyták el otthonaikat.

A Boko Haram iszlamista terrorszervezet több nőt és lányt rabolt el Nigériában. Az egyik akcióban 18 lányt raboltak el, akik mind 17 évnél fiatalabbak voltak – közölte az AFP hírügynökséggel egy neve elhallgatását kérő forrás. Egy másik forrás is megerősítette ezt, hozzátéve, hogy

a fegyveresek feleségnek vitték el a lányokat.  

Egy másik esetben az iszlamisták elrabolták egy állattartó gazda négy női rokonát, mert a gazda nem volt hajlandó védelmi pénzt fizetni nekik, és megpróbált elmenekülni a családjával és állataival együtt. A fegyveresek a nyomába eredtek,

megölték a férfit, lemészárolták 50 tehenét, és elvitték a négy nőt.  

Forrás: AFP/-

 A Boko Haram 2014-ben 276 diáklányt rabolt el az észak-nigériai Chibok városból, közülük eddig mindössze 23 nyerte vissza szabadságát. Sorstársaik nagy részéről azonban nincsenek megbízható információk. Egyes jelentések szerint sokan meghaltak.

A Boko Haram állandó fenyegetést jelent a Nigéria északkeleti részén élő közösségek számára, és a terrorszervezet a szomszédos Csádban, Nigerben és Kamerunban is indít támadásokat. A négy országban 2009 óta legalább 14 ezer emberrel végeztek a szélsőségesek. Az ENSZ adatai szerint a térségben nagyjából 2,7 millióan hagyták el otthonukat a Boko Haram miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK