Nyolc ember megsebesült a dél-franciaországi Avignon egyik mecsetjénél történt lövöldözésben vasárnap este; a rendőrség szerint leszámolás történt - közölte a La Provence című lap.

A lap igazságügyi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a rendőrség egyáltalán nem hozza terrorizmussal összefüggésbe az esetet, és azt gyanítja, hogy fiatalok közötti leszámolásról van szó.

A lap szemtanúkat is megszólaltatott, akik szerint két álarcos fegyveres férfi közül az egyik helyi idő szerint este fél tizenegykor lövéseket adott le, amikor a hívők jöttek ki a mecsetből. A támadók ezután kereket oldottak. A nyomozáshoz közel álló források szerint azonban a támadók nem a mecsetből kijövőket vették célba.

Négyen a mecsetnél sebesültek meg, illetve az imaháztól mintegy ötven méterre lévő lakás négy lakója is megsebesült - mindnyájan ugyanannak a családnak a tagjai. Két sebesültet kórházba vittek.

A múlt csütörtökön Franciaországban őrizetbe vettek egy férfit, aki kocsijával a Párizs Creteil nevű külvárosának egyik mecsetje előtti tömegbe próbált hajtani. Az incidensben senkinek sem esett baja. A támadó a muszlim imaház előtt létesített akadályok miatt nem tudott belehajtani a gyülekezőkbe. A Le Parisien című lap úgy értesült, hogy a férfi az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadásokért akart bosszút állni.