Három gyereket mentettek ki élve a romok alól Olaszországban

2017.08.22. 15:06

Az olasz tűzoltóknak sikerült kimenteni három gyereket a romok alól az olasz Ischiában, ahol 4-es erősségű földrengés volt, ami ottontalanná ezreket, sokan megsérültek, ketten meg is haltak. A gyerekek mind testvérek, a legkisebb még kisbaba.

A 4-es erősségű földrengésben több ház összeomlott, 39 ember pedig megsérült. Az egyik házban viszont bent rekedt három gyerek, mind testvérek.A 7 hónapos kisbabát még éjszaka ki tudták menteni a tűzoltók. Ám a bátyjai a földrengés miatt az ágyuk alá bújtak, így nehezebb volt a katasztrófavédők dolga. 

Mentőalakulatok tagjai kimentenek egy gyereket a romok alól az olaszországi Ischia szigetén fekvő Casamicciolában (MTI/EPA/Cesare Abbate)Forrás: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate

A szülők még a földrengés elején kirohantak a házból, hogy segítséget hívjanak, így ők sértetlenül megúszták a katasztrófát. 

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate

A kisbaba 7 és 11 éves testvére kimentésén hosszú órákon keresztül dolgoztak a tűzoltók. A hétéves kisifiút még reggel kimentették, a 11 éves bátyját viszont csak délután, 2 óra után tudták kiemelni a romok közül. 

A tűzoltók azt mondták, hogy az elején nagyon csendesek voltak a romok alá szorult gyerekek, de később elkezdtek beszélni. Ekkor nyugodtak meg, hogy életben vannak.

A katasztrófában két nő meghalt a BBC beszámolója szerint és mintegy 2600 ember otthontalanná vált. 

Ischia vulkáni eredetű sziget a Nápolyi-öböl északi részén fekszik.  rendkívül népszerű a turisták körében. Jelenleg mintegy 250 ezer ember van a szigeten. Sok nyaraló viszont az utórengésektől tartva úgy döntött, hogy a tervezettnél hamarabb távozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK