Lövöldözés volt egy amerikai szupermarketben

2017.11.02. 04:16

Halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt az egyesült államokbeli Denver egyik elővárosában, Colorado államban - helyi idő szerint - szerda este.

A lövöldözés egy Walmart áruházban történt. A thorntoni rendőrség későn este hozta nyilvánosságra, hogy a lövöldözésnek három halálos áldozata és egy sebesültje van.

Thornton, 2017. november 2. Emberek nézik a rendőröket annál a szupermarketnél, ahol halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt a Colorado állambeli Thorntonban 2017. november 1-jén.Forrás: MTI/AP/The Denver Post/Helen H. Richardson

Azt nem tudni, hogy elfogták-e az elkövetőt. Az egyik szemtanú - akinek a fia éppen az áruházban vásárolt - az NBC televíziónak azt mondta, legalább harminc lövést hallott, és a tettest sem ő, sem más nem látta kijönni az áruházból.Aaron Stephens, aki a lövöldözéskor már éppen fizetett a pénztárnál, a Denver Post című lapnak elmondta, hogy először egyetlen lövést hallott, majd kis szünet után többet is. Az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé - tette hozzá.

Victor Avila, a thorntoni rendőrség munkatársa a CBS televíziónak elmondta, hogy a rendőrséget este fél hét körül riasztották, de mire kiértek a helyszínre, a lövöldözés véget ért.

Thornton, 2017. november 2. Rendőrök annak a szupermarketnek a bejáratánál, ahol halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt a Colorado állambeli Thorntonban 2017. november 1-jén. A támadásban legkevesebb három ember meghalt, a rendőrség arról nem közöltek információt, hogy elfogták-e az elkövetőt.Forrás: MTI/AP/The Denver Post/John Leyba

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki,

lezárták az áruház és az egész bevásárlóközpont környékét,valamint az oda vezető utcákat is.

Thornton, 2017. november 2. Rendőrök annak a szupermarketnek a bejáratánál, ahol halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt a Colorado állambeli Thorntonban 2017. november 1-jén.Forrás: MTI/AP/The Denver Post/Helen H. Richardson

Egy tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre. A rendőrség felkérte a helybélieket, hogy maradjanak távol a bevásárlóközponttól, amelyet "aktív bűnügyi helyszínnek" minősített.