Öngyilkos merénylők robbantottak egy iskolában és egy hírügynökségnél

Kabul, 2017. december 28. Az egyik helyszín környékét biztosítják a biztonsági szolgálat emberei Kabulban 2017. december 28-án, miután öngyilkos merénylők pokolgépet robbantottak egy hírügynökség épületénél és egy síita Korán-iskolában. Legalább negyven ember életét vesztette, harminc pedig megsebesült. (MTI/AP/Rahmat Gul)
Vágólapra másolva!
Kettős öngyilkos merényletet követtek el csütörtök reggel az afgán főváros nyugati részében, egy helyi hírügynökség épületénél. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.
Vágólapra másolva!

A támadásban legalább negyvenen meghaltak, harmincan pedig megsebesültek - közölte az afgán belügyminisztérium.

A kettős robbantást az Afgan Voice Agency épületénél és egy Korán-iskolában követték el Kabul síiták lakta Kala-i-Nazir negyedében.

Kórházba visznek egy sebesültet Kabulban 2017. december 28-án, miután öngyilkos merénylők pokolgépet robbantottak egy hírügynökség épületénél és egy síita Korán-iskolában. Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

"A medreszében történt robbanásnak negyven halottja és harminc sebesültje van" - közölte Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium szóvivője, aki korábban még négy halottról számolt be.

Az Iszlám Állam propagandaügynöksége, az Aamák által az interneten közzétett közleményben vállalta magára a merénylet elkövetését.

A közlemény szerint a terrorszervezet egyik önkéntese hajtotta végre robbanómellénnyel a támadást, ezt követte még három pokolgép robbanása ugyanabban a térségben.

Asraf Gáni afganisztáni elnök az iszlám és minden emberi érték elleni támadásnak nevezte a merényletet.

A robbantás a legújabb az afgán médiumok ellen elkövetett támadások sorában. A múlt hónapban egy kereskedelmi televízió kabuli székhelyére támadtak rá.

Az észak-afganisztáni Balh tartományban egy akna robbanása hat pásztorgyereket ölt meg.

Az egyik helyszín környékét biztosítják a biztonsági szolgálat emberei Kabulban 2017. december 28-án, miután öngyilkos merénylők pokolgépet robbantottak egy hírügynökség épületénél és egy síita Korán-iskolában. Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

Mohammed Karim, Dauat Abad körzet kormányzója szerint a gyerekek 8 és 10 év közöttiek voltak. A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta, de Karim a tálibokat okolta, mondván, hogy a lázadók helyeznek el aknákat az afgán vezetők és biztonsági erők által használt útvonalakon.