200 migráns rohamozta meg a spanyol kerítést a marokkói határon

Vágólapra másolva!
Több mint 200 illegális afrikai bevándorló hatolt át erőszakkal Marokkóból Melilla spanyol beékelődésbe, többen - közöttük egy rendőr - megsebesültek - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Kétszázkilenc, Fekete-Afrikából érkezett és Európába tartó bevándorló hatolt át szombat délután a kettős kerítésen - áll a melillai kormányhivatal közleményében.

A rendőrt egy bevándorló támadta meg a kerítés megmászásához használt horoggal,

amikor az útjukat akarta állni - olvasható a közleményben. Az afrikai bevándorlók gyakran horgokkal vagy szöges talpú cipőben próbálnak meg áthatolni a falon.

Négy bevándorlót kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

A spanyol médiában közzétett telefonos videofelvételeken látható, amint bevándorlók egy csoportja a város utcáin fut. Őket később egy befogadóállomáson helyezték el.

A határt két, hat méter magas, acélkábelekkel megerősített drótkerítés védi.

Afrikai bevándorlók gyakran próbálnak meg a marokkói Melillából és Ceutából Európába jutni. A két spanyol beékelődés az egyetlen szárazföldi átjáró Afrika és az Európai Unió között.

Az elmúlt években bevándorlók ezrei próbáltak meg átjönni

a 12 kilométer hosszú melillai és a 8 kilométer hosszú ceutai határon a drótkerítésen áthatolva, a tengerpart mentén úszva vagy járművekben elrejtőzve.

Tavaly rekordszámú - közel 22 900 - afrikai próbált meg Spanyolországon keresztül Európába jutni a Frontexnek, az EU határőrizeti szervének adatai szerint.