Meghalt a mászófalról lezuhant szlovák nő

Monster mászófal Pozsonyban
A pozsonyi "Szörny mászófal", ahonnan lezuhant a 43 éves nő.
Vágólapra másolva!
Egy nappal a súlyos balesete után meghalt az a szlovák nő, aki hétfő délután egy pozsonyi szabadidőközpont mászófaláról zuhant le- számolt be a tragikus esetről Szlovák Távirati Iroda (TASR)
Vágólapra másolva!

Hétfő délután Szlovákia legnagyobb, a pozsonyi K2 szabadidőközpontban található 15 méter magas, és 450 m2 széles ( Monster- Lezecká stena K2) mászófalához riasztották a rohammentőket, ugyanis több mint 5 méter magasból lezuhant egy nő.

A 43 éves Linda, akin egyébként volt biztosító kötél, olyan szerencsétlenül esett, hogy a kiérkezett mentősöknek már a helyszínen újra kellett éleszteniük, majd mesterséges altatásban szállították a szlovák főváros krámerei (Kramáre) kórházába.

A pozsonyi "Szörny mászófal", ahonnan lezuhant a 43 éves nő. Forrás: facebook/lezecka.stena.k2

A nő állapotát csak kedd délre sikerült stabilizálni, ugyanis a zuhanás következtében súlyos koponyasérülést szenvedett, és több belső szerve is károsodott.

Egy specialistákból álló orvoscsoport kedd délután mintegy 5 órás műtétet hajtott végre az asszonyon, aki azonban az operáció után kómába esett, majd kedd este 9 óra körül meghalt.

A pozsonyi rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Már kihallgatták a tulajdonosokat, akik szerint, a magát előzőleg rutinos mászónak mondó Linda önmagát biztosította, azaz nem kért alkalmazotti segítséget, és azt feltételezik, hogy rosszul akaszthatta be a biztosítókötelének a karabinerét.