A fegyverével dicsekedett egy amerikai középiskolás, egészen addig míg a fegyver el nem sült, és meg nem ölt egy 17 éves lányt.

Az eset szerda délután történt Alabama állam legnagyobb iskolájában - írja a Sky News. A fiú egy másik osztálytársát is megsebesítette.

A fiatal lány nővérnek készült, és már a főiskolára is felvettékForrás: Twitter/Janice Rogers

A nyomozók a biztonsági kamerák felvételeinek elemzésével, és a diákok kihallgatásával próbálják összerakni a képet, azt hogy hogyan is sült el a fegyver, egy véletlenről vagy pedig szándékosságról volt-e szó.

A hatóság ideiglenesen bezárta az iskolát biztonsági okokból, a nyomozás idejére, ugyanis a diákokat sem a fémdetektorok, sem pedig egyéb intézkedések nem riasztják el attól, hogy fegyverrel menjenek be az intézménybe.

Letartóztatásról még nem érkezett hír, de a fegyvert megtalálták. Állítólag a fiú mikor elrakta fegyvert, saját magát is meglőtte.

Alabama kormányzója elfogadhatatlannak tartja, hogy a gyerekeknél bármilyen fegyver is legyen az iskola területén. A lövöldözés egy nappal azután történt, miután az állam vezetője egy iskolai biztonsági tanácsot hozott létre, hogy megoldják a kérdést.