Migránsokat csempésző kisbusz karambolozott, 17 halott

2018.03.30. 11:56

Lámpaoszlopnak ütközött és kigyulladt péntekre virradóra egy kisbusz a kelet-törökországi Igdir tartományban, a szerencsétlenségben 17 migráns meghalt, 36 megsérült - adta hírül a Hürriyet török napilap internetes oldalán.

A kisbuszban afgán, pakisztáni és iráni illegális bevándorlók utaztak. Az ütközés következtében többen kirepültek a járműből. A szerencsétlenséget súlyosbította, hogy egy másik kisbusz átgázolt rajtuk.

Az első kisbusz 14 embert szállíthatott volna, ennek ellenére több mint 50-en utaztak benne. Az utasok illegális úton léptek be Törökországba Irán felől. A jármű sofőrje szintén meghalt, kilétét egyelőre nem tudták megállapítani.

A második kisbuszban ugyancsak illegális bevándorlók utaztak.A tragikus baleset az Igdirt Kars tartománnyal összekötő főúton történt, közel az igdiri polgári repülőtér bejáratához.

A hatóságok mentőket, tűzoltókat, katasztrófaelhárítókat és csendőröket is a helyszínre vezényeltek.

Mire a lángra lobbant kisbuszt eloltották, már teljesen kiégett.

A migránsokat az igdiri állami kórházba vitték. Több sérültnek súlyos az állapota.

Igdir tartomány kormányzója, Enver Ünlü a baleset helyszínén tett nyilatkozatában elmondta: Igdirben gyakori jelenség az embercsempészet. A környező falvakból az ellenőrző pontok kikerülésével gyűjtik össze az illegális bevándorlókat, és az éjszaka leple alatt Karsba, valamint Erzurum tartományba viszik tovább őket. "Annak ellenére, hogy a csendőrség és a rendőrség minden intézkedést megtesz, sajnos száz százalékban nem tudja ezt megelőzni" - fogalmazott.