Hatgyerekes pedofil migráns költözne Magyarországra

2018.04.03. 10:58

A szír férfi Magyarországon keresztül érkezett Németországba a 2015-ös migránshullám során. Két felesége és hat gyereke van. Nemrég feljelentették kiskorú megrontásáért. Nem tud írni és olvasni, nincs munkája, így segélyen él. Saját bevallása szerint, ha nem érzi majd jól magát Németországban, Magyarországot veszi célba.

A szír migráns, Ahmad a schleswig-holsteini Pinnebergben él két feleségével és hat gyerekével. Ahmad 2015-ben Magyarországon keresztül érkezett Németországba az első feleségével, a második asszony később követte őket – közölte az M1 Híradója.

A német törvények ugyan nem engedik meg a többnejűséget, a férfi mégis a saját hagyományi szerint él. Egy kétszintes házban laknak, amit az önkormányzattól kaptak, megélhetésüket pedig a német állam finanszírozza közpénzből.A migráns első felesége a hetedik gyermekével várandós.

Ahmad nem akart interjút adni a magyar köztévének, de ennek ellenére elbeszélgetett az M1 riportereivel.

Ezt azzal indokolta, hogy nemrég nyilatkozott egy német tévécsatornának, akik összeállítást készítettek a családról, ami miatt kellemetlenségei adódtak a munkaügyi központban, ahonnan a segélyt kapja.

A migránst az interjú után többen feljelentették pedofília és szociális csalás gyanújával.

Konkrétan kiskorú megrontásával és poligámiával vádolják, mivel a második felesége 13 éves volt, amikor muszlim szokásoknak megfelelően összeházasodtak, az első nejétől pedig nem vált el.

A második feleség egyedülálló anyaként veszi fel a segélyt - noha Ahmaddal él - így jóval többet kap, mint egy házastárs, így csalás miatt is feljelentették.

Egy helyi lakos, Michael Poschart szerint: „A német hivatalok azt mondják: ha már az egyik feleség itt van, akkor a másodikat is beengedhetjük".

Valószínűleg többnejűségről van szó, ami Németországban tilos.

Képzeljük csak el, a második feleség 13 éves volt, amikor teherbe ejtették. Ha ilyen emberek jöhetnek Németországba, arra is gondolnunk kellene: ha egy német állampolgár ugyanezt tenné, bíróság elé állítanák, és börtönbüntetést kapna - közölte Poschart.

A migráns korábban mindig is Németországban szeretett volna élni, de már nem érzi ott jól magát. Munkahelye nincs. Segélyből élnek, amit a munkaügyi központ folyósít számukra.Ahmad véleménye alapján nem jó a munkaügyi központ, de legalább jól fizet, bár nem tudja, hogy mennyit. Csak elmegy a bankba, és leveszi a pénzt a számláról. A szír férfi írni-olvasni sem tud.  A segélyt a migránsok beilleszkedését segítő gondozók közbenjárásával igényelte.

Ahmad szimpatikusnak találta hazánkat. Ha nem érzem jól magam Németországban, akkor lehet, hogy innen Magyarországra költözöm – tudatta a beszélgetés végén.