Sikerült megállapítani annak a nőnek a személyazonosságát, akinek a feldarabolt holttestét áprilisban találták meg a Fertő tóban Rusztnál - írja a Kisalföld.hu.

Az eisenstadti ügyészség tájékoztatása szerint a brutális gyilkosság áldozata egy 1988-as születésű magyar nő volt. A gyilkosság elkövetését már korábban beismerte egy 63 éves bécsi férfi, Alfred U.

Az osztrák rendőrség szerint a gyilkos csupán a nő keresztnevét ismerte, amely a médiában megjelent információk szerit Beáta volt.

A fiatal nő testének darabjait keresik a Fertő tóban.Forrás: AFP

Korábban még olyan információk jelentek meg, miszerint a tóban talált holttest egy Bécsben tevékenykedő szlovákiai prostituált - írja a Krone.at.

A gyilkos ügyvédje szerint a férfi pánikba esett, és megfojtotta áldozatát. Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi még aznap saját, bécsi otthonában ölte meg az áldozatát, és a fürdőkádban darabolta fel, a testrészeket pedig egyesével vitte ki a Fertő tóhoz.

Továbbra is kérdés, hogy a korábban erőszakos bűncselekmények miatt jogerősen elítélt férfi miért került idő előtt szabadlábra.