Az olaszok megtiltották két újabb migránscsempész Soros-hajó kikötését

2018.06.16. 17:51

Matteo Salvini, Olaszország belügyminisztere és miniszterelnök-helyettese ígéretet tett arra, hogy két további, migránsokat csempésző sorosista álcivil szervezet hajóit is kitiltja az olasz kikötőkből.

A Liga bevándorlásellenes vezetője a Sea-Eye és a Mission Lifeline nevű, Soros György által finanszírozott német álcivil szervezeteket (NGO) tette tilalmi listára.
Jobb, ha tudják ezek az emberek, hogy Olaszország nem akar többet bűnrészességet vállalni az illegális bevándorlási bizniszben, úgyhogy más kikötőket kell találniuk - közölte Salvini Facebook-oldalán.

Az új római belügyminiszter bejegyzésében azt állította: mindkét NGO Líbia partjai közelében állomásoztatja hajóit, azért, hogy

felvegyen egy rakomány csempészek által odaszállított migránst.

A Mission Lifeline egyik emberkereskedője Twitteren erre azt válaszolta, hogy: „Ilyen, amikor a fasiszták biztosítanak nekünk nyilvánosságot...”

Tulajdonképpen csak a szokásos történt: a bevándorláspárti, sorosista migránscsempészek fasisztáznak, mivel nincsenek racionális érveik.

Pénteken az álcivil szervezet egy másik tagja arról számolt be, hogy a líbiai partok közelében állomásozó hajója részt vett egy állítólag vészhelyzetbe került vízi jármű 118 utasának a kimentésében, ám

az olasz parti őrség parancsára át kellett tenniük a migránsokat egy szingapúri teherhajóra, amely a líbiai Miszráta kikötőjébe tartott.  

Alex Steier, a Mission Lifeline szóvivője egy e-mailes nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kimentett migránsokat visszaviszik Líbiába.

Migránsok a Földközi-tengerenForrás: AFP/Andreas Solaro

Tehát a bevándorláspárti spekuláns által pénzelt szóvivőnek azzal van problémája, hogy betartják az Európai Uniónak a líbiai kormánnyal kötött megállapodását, amelynek értelmében vissza kell szállítani a Földközi-tengeren feltartóztatott illegális migránsokat az észak-afrikai országba. 

A napnál is világosabb, hogy Soros György mindenáron beavatkozik az EU belügyeibe a szervezetein keresztül.

Olaszország múlt vasárnap megtagadta a két sorosista álcivil szervezet, a SOS Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (MSF) által működtetett, 629 illegális bevándorlót szállító Aquarius mentőhajó kikötését, de Málta sem fogadta a hajót.

Az Aquarius helyzete végül kedden oldódott meg: a migránsok befogadását az új bevándorláspárti spanyol kormány vállalta el, a hajó vasárnap érkezhet meg Valencia kikötőjébe.

Az Aquarius esete ismét rávilágított az Európai Unióban a migrációs politika terén kialakult éles megosztottságra, és felerősítette a bevándorlási szabályok reformját sürgető hangokat.

A kérdés az egyik fő témája lesz az EU június végére tervezett csúcstalálkozójának.