Helybenhagyta egy brit bíróság a fellebbezést, számos büntetőeljárási szabályt ugyanis áthágott a leedsi koronabíróság. Tommy Robinson tehát valójában egy koncepciós eljárás áldozata lett.

A bevándorlásellenes Tommy Robinson hivatalos Facebook-oldalán olvasható, hogy a fellebbviteli bíróság helybenhagyta a fellebbezést - írja a 888.hu.Robinson óvadék ellenében szabadon védekezhet. 

A jobboldali aktivistának egy új bírósági tárgyaláson kell részt vennie, amelyet a törvények megsértése nélkül folytatnak le. Egyetértés volt abban, hogy az első bírósági tárgyalás gyakorlatilag egy kirakatper volt.Tommy Robinsont - aki civilben újságíró - még májusban tartóztatták le Londonban "uszítás és a köznyugalom megzavarása" ürügyén.

Tommy RobinsonForrás: AFP/NurPhoto/Aleksander Klug

Ahogy azt az Origo már megírta, gyorsított eljárásban még a letartóztatása napján 13 hónap börtönre ítélték, amiért interjúkat készített, és a Facebook-oldalán tudósított egy muszlim migráns nemi erőszaktevő banda peréről. A bíróság épülete előtt interjúkérdéseket tett fel a bandatagoknak, és ezért börtöne kellett vonulnia.