Halálos fenyegetések miatt kellett kiüríteni a francia parlamentet

2018.08.28. 13:47

Kiürítették hétfőn a francia parlamentet, mert egy zsidó képviselőt, Meyer Habibot halálosan megfenyegették – írja a The Jerusalem Post.

Egy fenyegető üzenetekkel és fehér porral teli borítékot kapott Meyer Habib francia képviselő hétfőn. 

Te kövér cionista disznó, nem vagy igazi francia. Nincs helyed a parlamentben, csak egy kib*szott izraeli terrorista vagy, vér tapad a kezeidhez – állt a levélben.

A biztonságiak ezután evakuálták a parlament B szárnyát, és körülbelül két és fél órán keresztül vizsgálták a szakértők a borítékot, veszélyes anyag után kutatva.

Meyer HabibForrás: AFP/Martin Bureau

"Nagyon szomorú és lehangoló, hogy idáig jutottunk, hogy a francia parlament egyik tagja azért kap halálos fenyegetéseket, mert történetesen zsidó és jó viszonyt ápol Izraellel. A személyes érintettségemen túl nagyon aggódok a Francia Köztársaságért, válaszra és tettekre van szükség a legmagasabb szinteken" – nyilatkozta Habib.

A képviselőt már korábban is fenyegették meg halálosan, így legtöbb kollégájával ellentétben testőröket rendeltek ki mellé a francia hatóságok.

A francia-izraeli származású Habib jó barátja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, a külhoni franciákat képviseli a mediterrán országokban, többek között Olaszországban, Törökországban és Cipruson, valamint Izraelben is, ahol több francia él, mint a többi országban együttvéve.