Négyen eltűntek, amikor két hajó összeütközött és elsüllyedt a Colorado folyón. Több mint egy tucat ember volt kénytelen elhagyni a hajókat – írja az AP hírügynökség.

A múlt hétvégén összeütközött két hajó Kalifornia és Arizona határán. Az egyik jármű fedélzetén tíz, a másikén hat ember volt – tudatta a Mohave megyei seriff hivatal.

Mind a két hajó elsüllyedt. Az arra haladó hajók mentették ki az embereket a vízből. A hatóságok szerint kilenc ember megsérült, közülük kettő állapota súlyos.

Az ütközés a Moabi Regionális Park közelében, két kikötő között történt. A kikötő zsúfolásig volt emberekkel, akik élvezték az ünnepi hétvégét.

Három nő és egy férfi tűnt el a szombati hajóbalesetben – nyilatkozta Doug Schuster Mohave megyei serif. 

A tragédia után helikopterekkel is próbálták felkutatni a túlélőket, és búvárok is érkeztek a helyszínre, akik néhol kilenc méter mély vízben kutattak.

A kutatást mindaddig nem hagyjuk abba, ameddig az összes hiányzó ember nem kerül elő – nyilatkozta Shuster vasárnap az újságíróknak.

A baleset okát még vizsgálják. Senkin nem volt mentőmellény, ami ugyan nem kötelező, de ajánlott – mondta a seriff.

Szombat este ideiglenesen megszakították a kutatást, mert a búvároknak túl veszélyes a sötét vízben keresniük, de vasárnapra virradóra folytatták azt. A hatóságok le is zárták a folyó azon szakaszát, ahol a tragédia történt.