Meghalt az egy hónapos kisfiú, akit szétmarcangoltak a kutyák

2018.12.14. 11:56

Hetekig küzdöttek a pici életéért, végül belehalt a sérüléseibe. A két Staffordshire bull terrier, amelyek otthon támadtak rá, a család kedvenc kutyái voltak.

A támadáskor még mindössze egy hónapos Reuben McNulty csütörtökön halt meg a cambridge-i Addenbrooke's kórházban.

A szülők és a nagyszülők még nem tudták feldolgozni a tragédiát, vagyis hogy kisfiukat két kedvenc kutyájuk, a szinte gyerekeikként pátyolgatott Fizz és Dotty támadta meg. A kisfiú nagyapja szerint a kutyák mindig engedelmesen viselkedtek, ezért is felfoghatatlan számukra a tragédia. Szerinte a szülők nem felelősek a történtekért.

Az egyik szomszéd a Mirrornak azt mesélte, a 28 éves anya, Amy Litchfield már akkor a kutyák sorsa felől kérdezgette férjét, amikor kiderült, hogy terhes lett. Aggódott, hogy nem tudják megszokni a kisbaba jelenlétét. De a férfi, Dan McNulty hajthatatlan volt, meg akarta tartani az állatokat.

Egy másik szomszéd szerint a kutyák azért támadhatták meg az egy hónapos csecsemőt, mert féltékenyek voltak. A házaspár ugyanis úgy babusgatta őket, mintha ők is gyerekek lennének. Ezt pedig nem szabadott volna.

A halálos támadás előtt a kisfiú anyja közös képeket posztolt a kutyákról és a gyerekről. Látszólag boldog család voltak.

A rendőrség nyomozást indított. A szülőket letartóztatták, a kutyákat pedig elaltatták.