120 millió migráns indulna meg az Egyesült Államok felé

migration Horizontal
Central American migrants -mostly Hondurans- run along the Tijuana River near the El Chaparral border crossing in Tijuana, Baja California State, Mexico, near US-Mexico border, after the US border patrol threw tear gas from the distance to disperse them after an alleged verbal dispute, on November 25, 2018. - US officials closed the San Ysidro crossing point in southern California on Sunday after hundreds of migrants, part of the "caravan" condemned by President Donald Trump, tried to breach a fence from Tijuana, authorities announced. (Photo by GUILLERMO ARIAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Gallup friss kutatása szerint közel 120 millió külföldi költözne az Egyesült Államokba, ha ezt megtehetné. Közülük is 5 millió dél-amerikai migráns biztosan elindulna egy éven belül, további 42 millió pedig csak az alkalomra vár, miközben a bevándorláspárti demokraták minden eszközzel akadályozzák Donald Trump elnök falának megépítését.
Vágólapra másolva!

A felmérésben félmillió embert kérdeztek meg 152 országból 2015 és 2017 között. Ebből az is kiderült, ha ez bekövetkezne, akkor 46 százalékkal emelkedne a felnőtt lakosság aránya, magyarán két amerikai felnőttre jutna egy új állampolgár. A 15 és 29 év közöttiek beáramlásával pedig megduplázódna az USA hasonló korú népességének az aránya. Ez pedig azt jelenti, hogy minden fiatal amerikaira jutna egy migráns a munkahelyén és az iskolákban is. Érdekes adalék ehhez, hogy a bevándorlók érkezésével a főiskolai diplomával rendelkezők aránya mindössze 7 százalékkal emelkedne.

A bevándorlók közül is a legtöbben Dél-Amerikából érkeznének: 5 millióan tervezik, hogy a következő 12 hónapban az USA-ba mennek. További 42 millió pedig egyelőre csak szeretne oda menni, és várja a megfelelő alkalmat.

Ebből az következik, hogy akár megépítik Trump falát, akár nem, 5 millió ember egész biztosan elindul idén az Egyesült Államok felé.

A már amúgy is teljesen kizsigerelt határőrség pedig szinte tehetetlen lesz a migránsok inváziója ellen. El lehet képzelni, hogy mi történik, ha a nyitott határok és a hatóságok tehetetlensége miatt a többi 42 millió is alkalmasnak látja majd az időt a megindulásra.

Közben a demokraták minden eszközzel próbálják akadályozni a fal megépítését.

Jelenleg ott tartanak a bevándorláspárti balosok, hogy felesleges annyi embert letartóztatni, sokuknál elég lenne egy bokára szerelt nyomkövető is.

Sőt, a demokratákat annyira nem érdeklik a törvények és az amerikaiak biztonsága, hogy bármelyik illegális migránst, aki gyerekkel érkezik a határhoz, szinte azonnal be is engedné az amerikai munkaerőpiacra.

Forrás: AFP/Guillermo Arias

Vannak, akik nem engednek a migránsoknak

Mindenesetre tavaly ősszel az akkor még republikánus többségű kongresszus nem tétlenkedett. Megszavaztak ugyanis egy 600 millió dolláros keretet összesen 53 kilométernyi falra Texas államban. Persze, ez még messze nem lesz elég, de azért jól látszik, hogy kik azok, akik meg szeretnék védeni a lakosságot az idegen migránsok beáramlásától, akik között nem mellesleg rengeteg a bűnöző, és nagyon sokan betegen érkeznek az országba.

A múlt héten például egy 1600 fős migránskaraván érkezett az amerikai-mexikói határhoz, és csak a Rio Grande folyó és hidakon pajzsokkal felszerelt rendőrök akadályozták meg a beáramlásukat.

Valószínűleg a migránsok is érzik, hogy amíg a demokraták akadályozzák Trump védelmi terveit, addig sokkal nagyobb esélyük van illegálisan behatolni az USA-ba.

A hivatalos adatok szerint ugyanis tavaly október óta legalább 53 nagyobb csoport lépett be az Egyesült Államokba. A nagyobb csoport azt jelenti, hogy száznál több bevándorló alkotja. Nagy részüknél jelentős mennyiségű kábítószert találnak a hatóságok, vagy olyan betegek, hogy azonnal kórházba kell szállítani őket, ami viszont több tízezer munkaórát vesz el a határrendészet amúgy is túlterhelt állományától.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn a texasi El Pasóban kampányolt elnöksége és a fal mellett. El Paso arról is híres többek között, hogy ott már megépítettek egy hosszabb határfalat, de a legérdekesebb az egészben, amikor maguk a város lakosai mesélnek az azóta tapasztaltakról. A stáb által közreadott videóban elmondják, hogy

sokkal biztonságosabb lett a település a fal óta, a bűnözés drámaian visszaesett,

és felhívják a figyelmet, hogy egyetlen megoldás van a bűnözés és az illegális migránsok megállítására, mégpedig a fal befejezése.

Arról is beszámolnak, hogy korábban gyakoriak voltak az autólopások és a betörések, de már ezekkel sincs komoly probléma. Ami viszont továbbra sem megoldott, hogy a texasiak ranchain továbbra is rengeteg illegális migráns halad át, a tulajdonosok pedig nem győzik megvédeni a földjeiket.