Manfred Weber napról napra árulja el a kereszténydemokráciát

WEBER, Manfred
Bukarest, 2019. március 16. Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon, beszédet mond a pártcsalád helyi és regionális vezetőinek értekezletén Bukarestben 2019. március 16-án. Az Európai Parlament (EP) új összetételéről május 23. és 26. között tartanak szavazást. MTI/EPA/Robert Ghement
Vágólapra másolva!
Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje megint hízelgett a bevándorláspárti, balliberális erőknek, mivel tegnap este a német közszolgálati ZDF-nek adott interjújában kifejtette, hogy a Fidesz EP-képviselőinek szavazatával nem akarna bizottsági elnök lenni, azaz, ha csak azon múlna a győzelme, akkor inkább nem foglalná el az Európai Bizottság hőn áhított elnöki székét. Nem hagyta szó nélkül az esetet Varga Judit, a Miniszterelnökség Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős államtitkára, aki kifejtette, hogy Weber ezzel vérig sértette a magyar választókat, és elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot. A néppárti csúcsjelöltnek nem ez volt az első barátságtalan gesztusa a Néppárt jobboldali szavazói és nemzeti pártjai felé. Korábbi cikkünkben kifejtettük, hogy a csúcsjelöltnek a megválasztása érdekében könnyen lehet, hogy szüksége lesz a bevándorláspárti liberálisok mellett a majdnem kommunista zöldek támogatására is. Weber ezért a sokadik hűségesküt teszi a bevándorláspárti baloldal irányába, és igyekszik a Néppártot is balra eltolni, hogy nekik imponáljon ezzel. Ezért kell lépten-nyomon a Fideszbe és a Néppárt jobboldali szárnyába belerúgnia. Kérdés, persze, hogy mire menne valóban a Fidesz-szavazatok nélkül?
Vágólapra másolva!

Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje tegnap a ZDF közszolgálati csatornán arról beszélt az interjúban, hogy

– mondta ezt arra a kérdésre válaszul, hogy mit tenne, ha csak a Néppárt fideszes tagjainak szavazatával lehetne bizottsági elnök.

Vagyis inkább nem lenne elnök, ha az csak a fideszes szavazatokon múlna.

Bukarest, 2019. március 16. Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon, beszédet mond a pártcsalád helyi és regionális vezetőinek értekezletén Bukarestben 2019. március 16-án. Az Európai Parlament (EP) új összetételéről május 23. és 26. között tartanak szavazást Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Manfred Weber rendkívül sértő megnyilvánulását nem hagyta szó nélkül Varga Judit, a Miniszterelnökség Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős államtitkára.

Varga Judit Facebook-oldalán kifejtette, hogy a Néppárt csúcsjelöltje ezzel „vérig sértette a magyar választókat”, és „elfogadhatatlannak” nevezte a nyilatkozatot, valamint kifejtette, hogy „ismét bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált”.

Íme Varga Judit teljes bejegyzése:

Annak ellenére, hogy a Fidesz és maga Orbán Viktor többször is kiállt Weber személye mellett, nem ez az első eset, hogy a néppárti csúcsjelölt ezt a jobboldali pártok és a Fidesz felé tett negatív gesztusokkal „hálálja” meg.

És így próbál meg imponálni a bevándorláspárti, sorosista európai baloldalnak.

A 888 felidézte, hogy Weber a héten arról is beszélt, hogy minél előbb el akarja indítani a hetes cikkely szerinti eljárást Lengyelország és Magyarország ellen. Ezt az eljárást Magyarország ellen az EP kezdeményezte szeptember 12-én az ún. Sargentini-jelentés elfogadásával.

Weber emellett nemrég azt is kifejtette, hogy megvonná az uniós támogatást az euroszkeptikus pártoktól, közben pedig a CDU és Weber pártja, a CSU EP-választási programjában kiállt a migránskvóták és a nyílt társadalom eszméje mellett,

a nacionalizmust pedig szélsőséges eszmének nevezte.

Érdekesség az is, hogy Manfred Weber pár hete Budapesten még azt nyilatkozta – miután tárgyalt a Fidesszel –, hogy konstruktív, eredményes megbeszélés zajlott a felek között. Ezt követően a ZDF esti műsorában már a Fidesz kizárásáról beszélt.

Két tűz között van, de ő szívesebben keresi a baloldal kegyeit

Egy dolgot nem szabad elfelejtenünk: a Fidesz-KDNP sok képviselőt delegál a frakcióba, a legnagyobb frakció jelöltje pedig elnyeri az Európai Bizottság elnöki posztját.

Erre még mindig Manfred Webernek, az Európai Néppárt karrierista jelöltjének van a legnagyobb esélye, viszont könnyen előfordulhat, hogy ez a Fidesz-KDNP nélkül nem fog menni.

Bukarest, 2019. március 16. Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon, a pártcsalád helyi és regionális vezetőinek értekezletén Bukarestben 2019. március 16-án. Az Európai Parlament (EP) új összetételéről május 23. és 26. között tartanak szavazást Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

De az is lehet, hogy Webernek nemcsak a liberálisokra, hanem még a szélsőbaloldali zöldekre is szüksége lesz a hőn áhított pozíció megszerzéséhez. Utóbbi többek közt a bevándorláspárti, Soros-zsoldos, Judith Sargentini és számos szélsőbaloldali nemzeti párt családja.

Nos, ezért a néppárti csúcsjelölt egyre zavarosabban, ellentmondásosabban nyilatkozik, mert láthatóan két tűz közé került.

Hiszen egyrészt szüksége van ugyan a Fidesz támogatására, másrészt viszont meg akart felelni a bevándorláspárti liberális erőknek is Európában, amelyek mindenben szemben állnak a Fidesz által képviselt értékekkel.

És sajnos úgy tűnik, hogy Weber sokkal szívesebben működne együtt a győzelem érdekében – ahogy ezt ki is fejtette – többek közt a Fidesz kizárásán dolgozó Sargentiniékkel, mint az általa többször lehordott nemzeti pártokkal.

Hiszen Weber tegnapi, felháborító nyilatkozatát sem lehet másképp értékelni, mint egy hűségesküt a bevándorláspárti, sorosista erők felé.

A csúcsjelölt tehát tovább folytatja az elvileg konzervatív(?) Európai Néppárt erőszakos balra tolását, amely utat nyitna a Liberálisokkal és Zöldekkel kötött gusztustalan érdekházasság irányába. Ennek az útjában áll a Fidesz és a Néppárt jobboldali szárnya.

Alapjogokért Központ: Orbán Viktornak akkora politikai súlya van, hogy meghatározhatja, ki lesz a Bizottság következő elnöke

Az Alapjogokért Központ is reagált Weber sértő megnyilvánulására, korábbi cikkünket osztották meg a Facebookon az alábbi kommentárral: