Az AfD be akarja tiltani a Hezbollah politikai szárnyát Németországban

Members of the Hezbollah Brigade in Iraq, a Shiite movement supporting the Iraqi government forces in the ongoing clashes against Islamic State (IS) militant group, gather in the holy central city of Najaf on February 20, 2015, ahead of relocating to the front lines. AFP PHOTO / HAIDAR HAMDANI
Vágólapra másolva!
Beatrix von Storch, a bevándorlásellenes, jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt alsóházi (Bundestag) frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy csütörtökön törvénytervezetet nyújtanak be az Irán által finanszírozott libanoni eredetű terrorszervezet, a Hezbollah teljes körű betiltása érdekében. A CDU és a baloldali pártok viszont nem támogatják a Hezbollah betiltását.
Vágólapra másolva!

A vállaltan Izrael-ellenes, a zsidó állam megszüntetésért küzdő, Libanonban, iráni pénzen alapított Hezbollah terrorszervezet katonai szárnya Németországban be van tiltva, a politikai szárnya viszont szabadon működhet, gyűlöletet keltve ez által a zsidó lakosság ellen.

A Hezbollah katonái Irakban, a szervezet zászlóival. A kép illusztráció Forrás: AFP/Haidar Hamdani

Mivel a német kormánypártoknak (CDU/CSU és SPD) szükségük van a migráns hátterű, iszlám vallású szavazókra, ezért

nem hajlandóak betiltani a Hezbollah politikai szárnyát, sőt még terrorszervezetté sem akarják nyilvánítani azt.

A Hezbollah terrorszervezetnek minősül az Egyesült Államokban, Izraelben, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Japánban és Hollandiában. Ezekben az államokban a tevékenysége teljes körűen be van tiltva.

Pénteken

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter sürgette Angela Merkel német kancellárt a szervezet törvényen kívül helyezésére, mindhiába.

Szombaton aztán antiszemita és Izrael-ellenes demonstrációra került sor Berlinben, a Hezbollah társszervezésében.

Ez ellen tiltakozó megmozdulást rendeztek a német főváros zsidó szervezetei, amelyhez csatlakozott az amerikai és az izraeli nagykövet is.

Annak érdekében, hogy elejét vegyék az ilyen jellegű antiszemita rendezvényeknek és a muszlim migránsok további radikalizálódásának, Beatrix von Storch, a bevándorlásellenes, jobboldali Alternatíva Németországnak (Alternative für Deutschland-AfD) párt alsóházi (Bundestag) frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy

- írja a Voice of Europe.

Beatrix von Storch Forrás: Facebook

Von Storch asszony szerint a Hezbollah politikai szárnyának a törvényes működése Németországban megsérti az alaptörvény (Grundgesetz) 9. cikkelyét, mivel

gyűlöletet kelt különböző népcsoportok, konkrétabban a zsidóság ellen.

Bernd Baumann, az AfD alsóházi frakciójának titkára ezenkívül még fegyvercsempészettel és drogkereskedelemmel is megvádolta a szervezetet.

A politikus véleménye alapján

A libanoni bűnözők berlini tevékenységéről itt és itt írtunk.

Mindezek ellenére nincs realitása annak, hogy a csütörtöki, a Bundestagban sorra kerülő vita után ténylegesen betiltsák a Hezbollah politikai szárnyát, és nem is fogják azt terrorszervezetté minősíteni, mert ez sértené a CDU és a baloldali pártok érdekeit,

megnehezítve azáltal a muszlim migráns hátterű szavazók további toborzását.