Válsághelyzet van Németországban az erőszakos migránsok miatt

Attack at Frankfurt Central Station Disasters and Accidents CRIME Emergencies Trajectory TRAFFIC Hesse Germany (German) Police
29 July 2019, Hessen, Frankfurt/Main: Policemen and firefighters stretch a white tarpaulin in the main station as a screen against an ICE. An eight-year-old boy was pushed and killed by a man in front of the arriving ICE in Frankfurt's main train station. A suspect was arrested, according to the police. The man is also to push the boy's mother into the track bed and to make it another person have tried. (Repeating a picture with a different detail) Photo: Andreas Arnold/dpa
Vágólapra másolva!
Vonat alá lökött ártatlan emberek, élhetetlen strandok az őrjöngő migránsok miatt, késelések az utcákon – röviden összefoglalva ilyenné váltak a mindennapok Németországban 2015 után, miután másfél millió illegális bevándorlót engedett be Angela Merkel az országba mindenféle ellenőrzés nélkül. Persze a migránsok beáramlása mindenféle ellenkező propaganda ellenére sem csökkent az elmúlt években, miközben az őshonos németek elhagyják az országot. A rendőrség pedig tehetetlen az egyre inkább elharapódzó migránserőszakkal szemben.
Vágólapra másolva!

Egész Németországot sokkolta, hogy hétfőn egy eritreai migráns minden ok nélkül vonat elé lökött egy anyát a gyermekével együtt Frankfurt főpályaudvarán. Még csak nem is ismerte az áldozatait.

A nyolcéves kisfiú meghalt, az erőszakos migránst elfogták.

A nyomozás első megállapításai szerint a migráns megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült visszavernie a támadást.

A sötét ruhát viselő támadó megpróbált elmenekülni, a pályaudvar közvetlen közelében járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek. Emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Minden ok nélkül gyilkolt az eritreai migráns Frankfurtban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Arnold

A 34 éves nő a helyszínen meghalt

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter mára válságtanácskozást hívott össze. Világossá tette, hogy a helyzet súlyos, nem csak a frankfurti támadás, hanem az utóbbi napok „több súlyos bűncselekménye" miatt találkozik a biztonsági szevek vezetőivel. Seehofer kiemelte, hogy a legélesebben elítéli a frankfurti „iszonyú tettet", kifejezte részvétét az áldozat hozzátartozóinak, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánt a sebesülteknek. Hangsúlyozta, hogy a bűncselekményt a lehető leggyorsabban és teljes körűen fel kell tárni, amihez a szövetségi hatóságok minden segítséget megadnak a hesseni szerveknek.

Legutóbb július 20-án történt hasonló eset Németországban, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Voerde vasútállomásán egy 28 éves, németországi születésű szerb férfi lökött vonat elé egy anyát. A 34 éves nő meghalt, a támadó és az áldozat ebben az esetben sem ismerte egymást.

Még idén február elején történt, hogy migránsok három fiatalt Nürnbergben a vonat alá löktek, közülük ketten meghaltak. A vezető németországi lapok és hírportálok azzal próbálták meg eltussolni a gyilkosságot, hogy egy szót sem ejtettek arról, hogy a gyilkosok migránsok voltak, és balesetként próbálták beállítani a történteket.

Egyre több németországi pályaudvaron lökik a vonat alá az ártatlan embereket Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst

Migránsok őrjöngtek a strandon

Azt, hogy mennyire tarthatatlanná vált mára a migrációs helyzet Németországban, jól mutatja, hogy az iratellenőrzés bevezetése után biztonsági kamerákat is telepítenek, és további szigorításokat rendelnek el a németországi Düsseldorfban egy strandon az utóbbi hetekben sorozatban történt rendbontások miatt. A Rheinbad nevű düsseldorfi strandon ezentúl minden nap más-más színű karszalagot kapnak a belépők, hogy kiszűrhessék mindazokat, akiket kitiltottak, de a jegyfizetést és a biztonsági ellenőrzést megkerülve mégis belépnek a területre.

A szigorításokat azért határozták el, mert alig egy hónap alatt háromszor történt súlyos rendbontás.

Legutóbb múlt pénteken kellett kiüríteni a strandot, mind az 1500 vendégnek távoznia kellett egy tizenévesekből és fiatalokból álló migránscsoport randalírozása miatt.

Rendőrségi adatok szerint a mintegy 60 fős észak-afrikai származású fiatalokkal az úszómesterek és a biztonsági őrök sem bírtak, végül 18 rendőr bevetésével állították meg őket.

A német rendőrség egyre kevésbé ura a helyzetnek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst

„Egyre agresszívebb a hangulat a strandokon"

Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere a botrány napvilágra kerülését követően azzal a szánalmas magyarázattal állt elő, hogy „nincs szó arról, hogy randalírozó fiatalok bandái miatt nem biztonságos a Rheinbad. Ugyan lejátszódott néhány csúnya jelenet, de biztonságban érezhetik magukat a családok a strandon". A politikus egyébként a német szocdemek képviseletében vezeti a várost. A baloldali párt mára egyébként a teljes eljelentéktelenedés útjára lépett.

Ugyanakkor a strandszezon kezdete óta több hasonló esetről számolt be a német sajtó. Az úszómesterek országos szövetségének (Bundesverband Deutscher Schwimmmeister - BDS) elnöke, Peter Harzheim már egy június végi nyilatkozatában kiemelte, hogy

„egyre agresszívebb a hangulat a strandokon". Nagyjából másfél évtizede évről évre rosszabb a helyzet

- mondta az ország csaknem négyezer úszómesterét képviselő, 1973 óta működő BDS vezetője, aláhúzva, hogy riasztó folyamatról van szó, amellyel szemben "kőkeményen fel kell lépni".

A német mindennapok részeivé váltak a késes támadások is Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Martin Wichmann

A mindennapok részévé vált a késelés

Németországban nemcsak a pályaudvarokon és a strandokon szabadult el a pokol, hanem a nagyvárosok utcáin is egyre inkább a migránsbűnözés az úr.

Az elmúlt hónapokban Berlinben, Fuldában, Flensburgban, Dortmundban és Hamburgban történt olyan késes támadás, aminek egyértelműen politikai és vallási indítékai voltak.

Az előbb említett városokban muszlimok olyan személyekre támadtak, akik keresztet viseltek.

Olyan támadásokra is volt példa Németországban, hogy egy-egy tömegközlekedési eszközön léptek akcióba a migránsok. Lübeckben 12 ember sérült meg, amikor egy iráni migráns késsel támadt a buszon utazókra. Ravensburgban egy 21 éves afgán menedékkérő három személyt késelt meg egy buszmegállóban, míg Crimmitschau városában a vonaton egy párra támadt egy 21 éves szíriai migráns.

Menekülnek a németek Németországból

Részben a németországi óriási migránsbűnözés miatt egyre több német hagyja el az országot. A német statisztikai hivatal jelentése szerint 2018-ban 400 ezren vándoroltak be Németországba, de közben németek százezrei hagyták el az országot – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség a Die Welt cikkére hivatkozva. Az elmúlt években növekvő tendenciát mutatott a németek kivándorlása, tavaly 262 ezren hagyták el az országot, 2017-ben ez a szám 249 ezer volt.

Bár a legtöbb ellenzéki propagandamédium azt próbálja beadni az olvasóknak, hogy véget ért a migránsválság, a valóság ezzel szemben teljesen más. Míg 2017-ben 5 százalékkal, tavaly 6 százalékkal emelkedett azok száma, akik valamilyen okból menedékkérelmet nyújtottak be Németországban, így a jelenleg regisztráltak száma 1 781 750-re nőtt. Nem mindenki kapja meg a menekültstátust, ennek ellenére rengetegen vannak az országban, akiket nem tudnak kitoloncolni.

A migránsok miatt egyre több a bűncselekmény és a terrortámadás

Ahogy az Origo arról már többször is beszámolt, az első, migránsok által elkövetett tömeges szexuális zaklatás Kölnben történt 2015 szilveszterének éjjelén.

Észak-afrikai és közel-keleti migráns férfiak molesztáltak, illetve meg is erőszakoltak fiatal német lányokat.

A balliberális médiumok kezdetben megpróbálták eltitkolni a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekményeket.

A közösségi médiában terjedő híreknek köszönhetően azonban nem jártak sikerrel.

Ezt követően terrortámadások rázták meg Németországot.

  • 2016. május 10-én München egyik elővárosának pályaudvarán egy migráns "Allahu akbar"-t kiáltozva késsel megsebesített négy németet.
  • Július 18-án Würzburgban egy magát 17 évesnek mondó afgán migráns baltával támadt rá egy vonaton az utasokra. Ezúttal is négy sebesült volt.
  • Július 22-én egy iráni migráns hátterű 18 éves férfi elkezdett lövöldözni München belvárosában, ami kilenc halálos áldozattal járt. Az áldozatok között egy magyar állampolgár is volt.
  • Július 24-én Ansbach városában egy 27 éves szír migráns pokolgépes merényletett követett el, aminek következtében 12 ember megsebesült.
  • December 19-én egy tunéziai migráns, Anis Amri terrortámadást hajtott végre a berlini karácsonyi vásár területén. Az akció során 12 ember halt meg, és 49-en megsebesültek. A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára.
  • 2017. július 28-án Hamburg egyik bevásárlóközpontjában az Egyesült Arab Emírségekből származó Ahmed A. nevű iszlamista férfi "Allahu akbar"-t kiabálva egy machetével megölt egy embert, és további hatot megsebesített.
  • 2018. április 7-én egy 48 éves kurd migráns Münsterben egy furgonnal a tömegbe hajtott, aminek következtében négy ember meghalt, húszan pedig megsebesültek.

Mindezen szörnyű esetekben az a közös, hogy kezdetben

a fake news média – vélhetően felsőbb politikai utasításnak eleget téve – kísérletet tett rá, hogy eltitkolja a támadók kilétét,

azt a hamis látszatott keltve, hogy nem migránsokról, hanem németekről van szó.

Hans-Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) volt vezetője áprilisban arról beszélt, hogy

Szerinte a migráció és a terrorizmus egymással összefüggő veszélyei a német pártrendszer felbomlásához vezethetnek.