Húsz halottja van az El Pasó-i mészárlásnak

crime Horizontal
Law enforcement agencies respond to an active shooter at a Wal-Mart near Cielo Vista Mall in El Paso, Texas, Saturday, Aug. 3, 2019. - Police said there may be more than one suspect involved in an active shooter situation Saturday in El Paso, Texas. City police said on Twitter they had received "multi reports of multipe shooters." There was no immediate word on casualties. (Photo by Joel Angel Juarez / AFP)
Vágólapra másolva!
A Texas államban található El Paso egyik bevásárlóközpontjában egy 21 éves fegyveres férfi tört be, aki az ott dolgozókra és vásárlókra lőni kezdett helyi idő szerint délelőtt 10 órakor. A lövöldözésben 20 ember meghalt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a 21 éves elkövetőt letartóztatták. Gyűlöletből elkövetett bűncselekmény történt.
Vágólapra másolva!

Véget ért az a hajtóvadászat, amelynek következtében az El Pasó-i rendőrség közleményt adott ki, hogy mindenki kerülje el a Cielo Vista bevásárlóközpont környékét, mert egy fegyveres behatolt a zsúfolt bevásárlóközpontba.

A CBS egy szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy minimum 10 lövés dördült el a WalMart áruház környékén. Később kiderült, hogy ez a szám jóval nagyobb volt, ugyanis Texas állam kormányzójának hivatalos bejelentése szerint

20 ember halt meg és 26 megsebesült a szombati lövöldözésben.

Közülük egyesek állapota válságos. A halottak között három mexikói állampolgár, a sebesültek között hat mexikói van.

Órási erőkkel vonult ki a rendőrség Forrás: AFP/Joel Angel Juarez

A 21 éves támadót elkapták, és a közvetlen fenyegetettség elmúlt, nincs már fegyveres civil az épületben. A merénylettel gyanúsított, ellenállás nélkül elfogott személy 21 éves, fehér férfi. Allen közölte, hogy az előzetes nyomozás alapján feltehető,

hogy gyűlöletből elkövetett bűncselekmény történt.

Az Egyesült Államokban ez alatt azt értik, hogy a támadó a származása, bőrszíne, vallása vagy szexuális irányultsága alapján választja ki az áldozatait.

Legalább 13 embert kórházba kellett szállítani.

Donald Trump amerikai elnököt értesítették a történtekről és figyelemmel kíséri az eseményeket - mondta el Steven Groves, a fehér házi szóvivő helyettese. Dee Margo polgármester tragédiának nevezte a történteket, és elmondta, hogy sokk hatása alatt áll.

Donald Trump elnök egy üzenetben borzasztónak és nagyon szomorúnak minősítette a történteket.

Rendőrök El Pasóban Forrás: AFP/Joel Angel Juarez

A lövöldözés alatt a Walmart zsúfolt volt, délelőtt tíz órakor mintegy háromezer vásárló és több száz alkalmazott volt az épületben az iskolaév közeledtével.

Néhány napja két embert öltek meg Southhavenben, szintén egy Walmartban, és szintén három embert lelőttek a kaliforniai Gilroy Fokhagyma Fesztiválon.