Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Észak-Korea megfenyegette az Egyesült Államokat

Vágólapra másolva!
Nincs haladás Észak-Korea és az Egyesült Államok közeledésében, folytatódik az ellenségeskedés, amely akár háborúhoz is vezethet - áll abban a közleményben, amelyet a KCNA észak-koreai állami hírügynökség ismertetett vasárnap.
Vágólapra másolva!

A közleményt Kim Jong Csol vezető észak-koreai tisztségviselő nevében adta ki a KCNA. Csol szavai szerint Washington hibázik, ha nem törődik Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető személyes jó kapcsolatának év végi "határidejével".

Kim Dzsongun az év végét szabta meg határidőként

a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről szóló tárgyalások folytatására.

Csol megjegyezte, hogy Washington a tárgyalások felújításának szorgalmazása helyett állandóan nyomást gyakorol más országokra, hogy szankciókat foganatosítsanak Észak-Koreával szemben.
Az észak-koreai tisztségviselő mindazonáltal azt is kiemelte: reméli, hogy a viszony Washingtonnal nem fogja erősíteni a mondást, amely szerint "vannak állandó viszályok, de nincsenek örök barátságok".

Csol atomügyekben képviselte hazáját követként az Egyesült Államokban, mielőtt idén februárban kudarccal végződött Donald Trump és Kim Dzsongun vietnami csúcstalálkozója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről