Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Alig három migránst ítéltek el a kölni szexuális támadások ügyében

Vágólapra másolva!
Több mint három év alatt mindössze három migránst ítéltek el szexuális bűncselekmény miatt a németországi Kölnben 2015 szilveszterén történt nők elleni tömeges támadások ügyében. Ráadásul két migráns csupán felfüggesztett börtönbüntetést kapott - közölte a Der Spiegel című német lap a kölni városi bíróság kimutatása alapján. A balliberális német sajtó, és a csupán névleg közszolgálati média először megpróbálta eltitkolni az történteket, de a közösségi oldalakon terjedő, migránsok által elkövetet visszaélésekről szóló hírek miatt végül kénytelenek voltak beszámolni a kölni eseményekről.
Vágólapra másolva!

A lap felidézte, hogy Angela Merkel kancellár 2016 januárjában kijelentette, hogy a visszataszító bűncselekmények megkövetelik "a jogállam kemény válaszát", ezért az elkövetőket a lehető leggyorsabban kézre kell keríteni, és származásukra, hátterükre tekintet nélkül meg kell büntetni.

- tette hozzá a Der Spiegel.

Kiemelte, hogy a kölni rendőrség haladéktalanul megalakított egy nyomozócsoportot, amelyben a csúcsidőben száznál is többen dolgoztak, olyan sokan, mint terrortámadások idején, és munkájukat még a brit rendőrség, a Scotland Yard videóelemző specialistái is segítették.

Azonban szakértők kezdettől fogva igen borúlátóan ítélték meg a nyomozás sikerének esélyét.

A három elítéltre is csak azért sikerült rábizonyítani a bűncselekményt, mert a támadás előtt szelfit készítettek magukról és áldozatukról, így lehetett őket azonosítani.

Sok további esetben viszont az áldozatok nem tudták egyértelműen felismerni azokat, akik molesztálták őket.

A kölni bíróság kimutatása szerint

1304 feljelentést tettek a Köln belvárosában 2015 szilveszterén történtek miatt, és 661 nő esett szexuális bűncselekmény áldozatává.

Az ügyészség 290 feltételezett elkövetőt azonosított, de csak 43 eljárást tudott indítani, amelyek révén 52 személy ellen emeltek vádat.

A legnagyobb csoportokat az algériaiak, a marokkóiak és az irakiak alkották, 17, 16, illetve 7 fővel.

A 43 eljárás közül hatot leállítottak, mert nem lehetett megállapítani a feltételezett elkövető tartózkodási helyét.

A befejezett 37 eljárásban 32 embert ítéltek el, de a legtöbb esetben nem szexuális bűncselekmény, hanem lopás, rablás vagy orgazdaság miatt.

A legsúlyosabb büntetést, egy év és 11 hónap szabadságvesztést egy 30 éves algériai migránsra szabták ki rablás miatt.

Szexuális bűncselekményért csak három migránst ítéltek el, és

- hívta fel rá a figyelmet a Der Spiegel.

Kölnben és több más német nagyvárosban 2015 szilveszterének éjjelén tömegesen zaklattak szexuálisan migránsok német nőket, sokukat ki is rabolták.

Az elkövetők többnyire észak-afrikai férfiak voltak, csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat.

A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények.

A balliberális német sajtó, és a csupán névleg közszolgálati média először megpróbálta eltitkolni az történteket,

de a közösségi oldalakon terjedő, migránsok által elkövetet visszaélésekről szóló hírek miatt végül kénytelenek voltak beszámolni a kölni eseményekről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről