Az Echo TV új műsorában, A nyolcasban a környezeti változások, a környezetvédelem és a klímaváltozás okozta migráció volt a fő téma. G. Fodor Gábor, a Századvég elnökének, a 888 főszerkesztőjének vendége Horváth Iván, a Pro Silva elnöke volt. 

Horváth Ivánt - aki erdőmérnök - többek között arról kérdezte G. Fodor Gábor, mit gondol arról, hogy a klímaváltozás nem áll meg a határainkon, sőt már itt van közöttünk - írja a műsort szemléző cikkében a 888.hu.

Horváth elmondta, a megváltozott időjárás miatt sok olyan hely van, ahol még jelenleg elegendő víz van, azonban idővel ezek a területek elsivatagosodnak. Így megállja a helyét az a kijelentés, hogy a víz lesz az új olaj, amiért mindenki küzdeni fog. A klímamigráció valós fenyegetés, ha ugyanis az ivóvízről van szó, az emberek nem ismernek majd határokat, újabb migrációs hullám indulhat el emiatt. A klímaváltozás okozta migrációval kapcsolatban a szakértő úgy fogalmazott, hogy pesszimista a jövőt illetően.

Olyan tömegekkel is számolni kell, ami kezelhetetlen. Ez társadalmi robbanáshoz vezethet– mondta Horváth, aki szerint milliós nagyságrendű tömegről kell beszélnünk, aminek az Európába érkezése kaotikus állapotokhoz vezetne.