A hamis egyetemi diplomával rendelkező nő az állami egészségügyben, a bukaresti sürgősségi kórházban dolgozik - írja a Maszol.  

Mint kiderült, Raluca Daniela Bîrsan nem tagja az orvosi kamarának, orvosi bélyegzője sincs, ennek ellenére már egy évtizede kezeli a kórház pácienseit.

Bîrsan azt állítja, hogy csak „önkéntes megfigyelőként" papírmunkát végez a kórházban, ám felvétel is van róla, amint bevarrja egy beteg sebét a nőgyógyászati részleg műtőjében.

Amikor a végzettségéről kérdezte a napilap, a nő felmutatott egy oklevelet, amit szerinte a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem állított ki 2013-ban.

A Libertatea megkeresésére az egyetem orvosi karának dékánja közölte, hogy a diploma hamis.

A kórház menedzsere, Arghir Vasile Ciobotaru azt nyilatkozta, hogy Bîrsan csak önkéntesként dolgozik az intézményben. Azt mondta: "minden, ami a nőgyógyászati részlegen történik, az osztályvezető főorvos felelőssége". 

Nemrég egy olasz férfi bukott le, aki plasztikai sebésznek adta ki magát Romániában, és műtött betegeket,  holott csak nyolc osztályt végzett. A férfit azóta letartóztatták.