Pénzbírságot kapott a bűnöző migráns kitoloncolását megakadályozó svéd lány

2019.02.18. 15:53

A légi közlekedés szabályainak a megsértése miatt pénzbírsággal sújtottak egy bűnöző afgán migráns kitoloncolását ideiglenesen megakadályozó 21 éves svéd egyetemista lányt. Ez eléggé enyhe ítéletnek számít, mert a svéd törvények értelmében akár hat hónap börtönbüntetést is kaphatott volna Elin Ersson.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, február 4-én a Göteborgi Kerületi Bíróságon eljárás indult Elin Ersson ellen, annak gyanújával, hogy megsértette a légi közlekedés szabályait.

Elin Ersson a Göteborgi Kerületi BíróságonForrás: AFP/Adam Ihse/Adam Ihse

A migránsbarát svéd lány 2018 júliusában a Turkish Airlines Göteborgból induló járatán közölte, hogy mivel „meg akarja menteni” az afgán migránst a kitoloncolástól, addig nem hajlandó leülni, míg a férfit nem viszik le a gépről.
Az utasok végül feljelentették Erssont.

Az elsőfokú ítélet ma született meg – írja a brit baloldali napilap, a The Guardian.

Ennek értelmében a svéd lányt 3000 korona (kb. 88 ezer forint) bírság megfizetésére kötelezték. Az ítélet ugyanakkor nem jogerős. Tomas Fridh, Elin Ersson ügyvédje már közölte, hogy ő és védence csalódással fogadták a bíróság határozatát, és fellebbezni fognak az ítélet megsemmisítése érdekében.

A migránspárti lány viszonylag könnyen megúszta a dolgot, hiszen a svéd törvények értelmében akár hat hónap börtönbüntetést is kaphatott volna.Tobias Billström, a jobbközép Mérsékelt Párt parlamenti frakcióvezetője azt nyilatkozta, hogy túl enyhe ítélet született Ersson ügyében.

A baloldali és liberális politikusok viszont azon a véleményen vannak, hogy meg kell semmisíteni az ítéletet.

Bűnöző a migráns, akit ki akartak toloncolni

Az Origo korábban megírta, hogy az afgán migránst korábban erőszakos bűncselekményért már elítélték, mert brutálisan megverte két kiskorú lányát és a feleségét.

A lányokat és a védelmükre kelő édesanyját azért bántalmazta a feldühödött migráns, mert a gyerekek nem akarták kikapcsolni a televíziót.

Erre ő felkapta a televíziókábelt, és azzal verte meg a lányait.Az áldozatok karján és hátán sokáig megmaradtak a csapások nyomai. Az agresszív férfit három személy ellen elkövetett erőszakos jellegű bűncselekményért 2018. január 14-én

kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK