Emberek, akik ártatlanul ültek börtönben: volt, aki majdnem 40 évet

ártatlanul börtönben ültek, montázs
Vágólapra másolva!
Nem példa nélküli, hogy valaki hosszú évtizedekig ült börtönben ártatlanul, mert hibázott a bíróság, vagy a tanú hazudott a kihallgatásán. Egy amerikai férfi azért került börtönbe, mert pontosan ugyanúgy nézett ki, mint az a férfi, aki kirabolt egy bankot. Többen óriási kártérítést kaptak, de utólag azt mondták, ez nem adhatja vissza azokat az éveket, amiket rács mögött töltöttek.
Vágólapra másolva!

A bíró szerelmes volt az ügyészbe

1994-ben az Egyesült Államokban két embert lelőttek az autójukban. A gyilkossággal a 17 éves Lamonte McIntyre-t gyanúsították meg. Egy évvel később, amikor nagykorú lett, kétszeres életfogytiglanra ítélték.

A férfi végig tagadta a gyilkosságot, családja pedig állította, hogy Lamonte otthon volt, amikor a két embert lelőtték.

Forrás: Origo

Az egyik áldozat rokona vallomást tett ellene, de később visszavonta, mert állítása szerint a rendőrség erőltette rá. Az ügyben nem derült ki, hogy mi lett volna a férfi indítéka,

nem találták meg a gyilkos fegyvert és más bizonyítékot sem, ami összekötötte volna őt az áldozatokkal.

2017-ben egy kansasi ügyvéd újravizsgálta az esetet, majd kérte a bíróságot, hogy engedjék szabadon a férfit. Azzal érvelt, hogy a rendőrség nem végezte megfelelően a dolgát, valamint

felmerült az elfogultság ténye is, mivel a bíró és az ügyész között szerelmi kapcsolat alakult ki.

Ennek eredményeként az akkor 40 éves Lamonte McIntyre-t 23 évvel a bebörtönzése után kiengedték. A férfit rokonai, barátai és rengeteg újságíró várta a börtön előtt.