Kisiklott egy kongói tehervonat, az áldozatok között sok a gyerek

2019.03.18. 04:19

Eddig 24 halálos áldozata van a Kongói Demokratikus Köztársaságban történt vonatszerencsétlenségnek, ők mind potyautasok, akik felszöktek a vonatra. A kutató-mentő csapatok még nem tudták átvizsgálni az összes, a Bena Leka település pályaudvarához közel kisiklott roncsot.

A szerencsétlenségnek több mint 30 sérültje is van, az áldozatok száma ugyanakkor még nem végleges, mivel a szerelvény kisiklott vagonjai szanaszét hevernek.

Eddig 24 holttestet emeltünk ki (a roncsok közül), többségükben gyermekről van szó - mondta el a pályaudvari rendőrség egyik illetékese, hozzátéve, hogy éjszakára fel kellett függeszteniük az áldozatok utáni kutatást.

Több vagon a vízbe zuhant a Luembe folyó hídjáról. További öt vagon pedig még az oldalán fekszik" - mondta az illetékes.

A súlyos sérülteket a közeli Kakenge város kórházába szállították, ahol orvosi források megerősítették, hogy 31 sérültet fogadtak.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint egy hónapon belül ez volt a harmadik vasúti baleset a Kongói Demokratikus Köztársaság középső részén, s a nemzeti vasúttársaság visszatérően a vasúti hálózat lepusztult állapotára vezeti vissza a baleseteket.