Kisiklott egy kongói tehervonat, az áldozatok között sok a gyerek

sín, vasút, vasúti sín, sínpár, illusztráció
Empty railway tracks are pictured at Saint-Lazare station in Paris on April 24, 2018, as French rail workers pursue a second day of strike over planned reforms to overhaul the national state-owned railway company SNCF. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
Eddig 24 halálos áldozata van a Kongói Demokratikus Köztársaságban történt vonatszerencsétlenségnek, ők mind potyautasok, akik felszöktek a vonatra. A kutató-mentő csapatok még nem tudták átvizsgálni az összes, a Bena Leka település pályaudvarához közel kisiklott roncsot.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenségnek több mint 30 sérültje is van, az áldozatok száma ugyanakkor még nem végleges, mivel a szerelvény kisiklott vagonjai szanaszét hevernek.

- mondta el a pályaudvari rendőrség egyik illetékese, hozzátéve, hogy éjszakára fel kellett függeszteniük az áldozatok utáni kutatást.

További öt vagon pedig még az oldalán fekszik" - mondta az illetékes.

A súlyos sérülteket a közeli Kakenge város kórházába szállították, ahol orvosi források megerősítették, hogy 31 sérültet fogadtak.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint egy hónapon belül ez volt a harmadik vasúti baleset a Kongói Demokratikus Köztársaság középső részén, s a nemzeti vasúttársaság visszatérően a vasúti hálózat lepusztult állapotára vezeti vissza a baleseteket.