Egy 27 éves férfi ölte meg a Krétán holtan talált amerikai tudóst

2019.07.16. 09:39

Egy 27 éves krétai görög férfit vádolnak a szigeten két hete eltűnt és egy hete holtan talált 60 éves amerikai biológusnő megölésével - közölte a krétai rendőrség kedden egy Hanía kikötővárosban tartott sajtótájékoztatón, amelyet élőben közvetítettek a tévében. Őrizetbe vettek egy másik férfit is, aki a cinkosa lehet.

A hétfőn letartóztatott gyanúsított, akinek nevét nem fedték fel, kihallgatása során bevallotta Suzanne Eaton megölését, és még a keddi napon bíróság elé állítják. Az áldozat holttestén szexuális támadás nyomait találták meg - közölte a sajtótájékoztatót tartó vezető beosztású rendőrtiszt, Konsztantinosz Lagudakisz.

Lagudakisz elmondta, hogy mielőtt a gyanúsított megölte, kétszer elütötte autójával az asszonyt, akit sebesülten megerőszakolt. Az áldozat holttestét egy nagyszabású keresés eredményeként július 8-án, Hanía kikötővárosban, egy használaton kívüli katonai bunkerben találták meg, amelyet a nácik fegyver- és lőszerraktárként használtak a második világháborúban.

A térfigyelő kamerák felvételei is segítettek

A rejtélyes eltűnési és gyilkossági ügy felgöngyölítésének fontos eleme volt a rendőrtiszt szerint, hogy friss gumiabroncsnyomokat találtak a valaha bunkerként használt mesterséges barlangok bejáratánál.

Ebből és a holttest fekvéséből állapították meg, hogy az áldozatot máshonnét vitték a barlangba.

Segítettek a tettes megtalálásában egy térfigyelő kamera felvételei és a mobiltelefon-használati adatok is. Egyelőre vizsgálják, hogy Eatont a tettes fojtotta-e meg, vagy abba halt bele, hogy eltört bordái miatt nem tudott lélegezni.Görög hírportálok előzőleg rendőrségi forrásokra hivatkozva arról cikkeztek, hogy a tettes, egy kétgyermekes családapa bevallotta, hogy kukkoló, és nem bírt ellenállni nemi gerjedelmének, amikor meglátta az asszonyt, és hogy a férfit mentálisan zavartnak ismerik a környezetében.

Megszállott futó és feketöves taekwondós volt

A Németországban élő tudós egy szakmai találkozón vett részt Kolimvári tengerparti városkában, nem messze Haníától. Eltűnésének napján a sportos életmódú asszony futni ment. Zsákvászonba bugyolált holttestét 10 kilométerre találták meg attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án.

Suzanne Eaton a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK