Két éve nem mos hajat egy finn nő, így nem viszket a fejbőre

2019.07.23. 15:29

A 24 éves Iiris Heikkinen két éve nem mos hajat, szerinte így sokkal egészségesebb a fejbőre és a haja is. Korábban napi szinten mosta a haját, úgy viszont "túl tiszta" lett, szárazzá és viszketővé téve a fejbőrét, így áttért a samponmentes módszerre. 

Iiris Heikkinen úgy döntött, hogy almaecetet és szódabikarbónát fog használni hajmosáshoz, amely felszívja a szennyeződést és a zsírt, de aztán felfedezte a "no poo" módszert. 

A lényeg, hogy nem használ sampont és kondicionálót, úgy vélve, hogy természetes olajokat használva a haj tisztítja magát. 

A finn Inari kisvárosból származó Iiris Heikkinen most már nem használ csak vizet és néhány havonta egy kis kókuszolajat. 

Saját bevallása szerint fejbőrének a viszketése megállt. Amikor találkozom az emberekkel, fogalmuk sincs, hogy nem használok sampont. Amikor mondom nekik, mindig meglepődnek és mondják, hogy egészségesnek és tisztának látszik a hajam - tette hozzá. 

Az ökotudatos nő azt mondta, hogy mindig figyelt a környezetére és sokkal jobb biotermékeket használni - olvasható a Mirror oldalán. 

Szerinte ez jobb a környezetnek, nincsenek állatkísérletek, és jobb érzés, tudva, hogy csak természetes összetevők és nem durva kémiai anyagok kerülnek a bőrére vagy a hajára.