Egy dél-karolinai, gyógyíthatatlan beteg tinédzser lány egy igen kockázatos műtétre tartott Cincinnatiba hétfőn, hogy az orvosok javítsanak a légzésén. A lány, akit tavaly az American Airlines tiszteletbeli légiutas-kísérőjévé avattak, különleges meglepetést kapott, amikor megérkezett a repülőtérre.

Shantell "Princess" (Hercegnő) Pooser, Down-szindrómás, és több különböző légúti betegsége is van. A Cincinnati Gyerekkórházba tartott, egy életmentő műtétre. Az anyja szerint

a lány légútja 87%-ban akadályozott, és ha rohamot kap, a teljes légcsöve elzáródhat.

A repülőtéren hatalmas meglepetés fogadta. Az American Airlines légiutas-kísérői ugyanis ünnepséget szerveztek neki, VIP ellátással. Volt táncműsor, és egy közös fotót is készíthetett Hamupipőkével. A repülőgép ajtajára még egy "Princess Shannie's PSA Jet" matricát is tettek.

Nagyon kockázatos volt a műtét

A műtét sikerére csak 10% esély volt. Azonban vállalnia kellett a kockázatot, mivel e nélkül biztosan nem élhetett volna tovább 6-9 hónapnál.

Az édesanyja szerdán egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a műtét sikeres volt.

A lány anyja szerint fontos most ünnepelni. „Látnia kell, hogy támogatják. Az a szeretet és támogatás, amit az American Airlines-tól kapott, több, mint amit valaha is kérhetnék – mondta Deanna Miller-Berry, a kislány édesanyja.

Igazi barátság alakult ki a légiutas-kísérőkkel

A lány több mint ötvenszer repült már odavissza a kórházba és haza, ezalatt kötött barátságot a légitársaság személyzetével - írja a Fox News.

Az American Airlines szóvivője azt mondta: „A lány egy közeli barát, és tiszteletbeli tagja a csapatunknak."

Egy légiutas-kísérő pedig azt mondta:

A mosolya mindig beragyogja a szobát, nagyon vidám személyiség.

Forrás: Twitter

A ünnepség mellett a személyzet sálakat is gyűjtött a lánynak, amikkel a műtét után védheti a torkát.

Az édesanya azt mondta a légitársaságnak: „Akármi is lesz, elmondhatom, hogy mint szülő, mindent megtettem, hogy megmentsem a kicsikémet, és csak ez számít. Önök pedig segítettek nekem ebben."