Rejtélyes hal harapdálja az embereket az egyik spanyol tengerparton

2019.08.09. 14:17

Spanyolországban, Costa Blanca partjánál szenvedett egy nyaraló komoly sérüléseket, miután egy hal összeharapdálta a lábát, részlegesen az egyik ín is elszakadt benne. Az eset csütörtökön történt napközben, így nyaralásának utolsó napját kénytelen volt mankók segítségével eltölteni a pórul járt 40 éves spanyol nő.  

A nő éppen El Rebollo strandján fürdött, amikor megsérült, ötéves gyereke pár pillanattal korábban csobbant a vízbe. Ugyanezt a tengerparti szakaszt egyébként a múlt hónapban lezárták, akkor két kisgyerek sérült meg, miután egy rejtélyes hal megharapta őket - olvasható a Mirror oldalán.

null

null

A hatóságok egy vérengző makrahalra gyanakodnak a legutóbbi eset kapcsán, és azóta el is fogtak egyet. Továbbra is beengedik a fürdőzőket a tengerbe, de felvonták a sárga zászlót, mellyel jelzik, hogy legyenek óvatosak a vízbe merészkedők. 

Vérengző makrahalForrás:Wikipedia/SEFSC Pascagoula Laboratory; Collection of Brandi Noble

A nő férje mesélte az egyik helyi lapnak, hogy felesége hirtelen nagy fájdalmat érzett, kiáltása pedig mindannyiukat megijesztette. Lábán a bőr elszakadt, és erősen vérzett. A nő úgy érezte, mintha csapdába szorult volna a lába. Nem sok kellett, hogy megoperálják. Egy ín részben kettévált a harapásoktól.  Az orvosok a nőt térdig begipszelték.

Ha nem a feleségemet, hanem az ötéves fiamat, vagy egy másik gyereket harapott volna meg a hal, el is veszíthették volna lábuk egy részét  - mondta a férj.

Júniusban három strandot zártak le ideiglenesen Costa Blanca partján Benidorm üdülőhelyen, miután hét férfit is megcsípett a portugál gálya nevű medúzaszerű állat. Kismértékű sérülésekről számoltak be, ennek ellenére 

ötüket kórházba szállították. 

Korábban egy 22 éves nőt is éles csípés ért, miközben a tengerben úszott.