Migráns bújt el brit turisták autójában, Franciaországban

2019.09.05. 11:47

Egy brit házaspár franciaországi nyaralásukból hazatérve vette észre, hogy az autójuk tetején lévő csomagtartóban elbújt egy fiatal migráns. A migránst nemsokára letartóztatta a brit rendőrség. Kiderült róla, hogy egyiptomi állampolgár, aki illegálisan akart Nagy-Britanniába jutni.

A nagy-britanniai Berkshire megyei Newbury városából származó 57 éves Simon Fenton, és a szintén 57 éves felesége, franciaországi Dordogne-ban nyaraltak.

Miután hazatértek, különös látványos fogadta őket – írja a Daily Mirror.

A Skoda típusú személygépkocsijuk tetőcsomagtartójából ugyanis előbújt egy fiatal férfi, aki németül és hollandul próbált kommunikálni velük, de egyik nyelven sem igazán tudott boldogulni.

A házaspár azonnal hívta a rendőrséget, akik őrizetbe vették a férfit.

Kiderült később, hogy az őrizetbe vett személy egy 17 éves, egyiptomi állampolgárságú migráns, aki az autóba elrejtőzve illegálisan akart Nagy-Britanniába jutni.

Simon Fenton elmondása alapján, a migráns nem Dordogne-ban, hanem valószínűleg Calais-ban bújhatott el az autójukban, amikor egy éjszakára megszálltak a helyi Le Meurice nevű hotelben.

A férfi szerint ugyanis Dordogne-ban a tetőcsomagtartójukban cipőket és kamerát helyezett el, amiket a Nagy-Britanniába való hazatérésekor nem talált meg.

Ennek alapján azt feltételezi, hogy az egyiptomi migránsnak lehettek társai, akik segítették őt, illetve ellopták a cipőit és a kameráját.