Ismét migránsok százai érkeztek Máltára

2019.09.21. 14:37

Szombaton 265 migráns érkezett Máltára, akiket a szigetország kutatás és mentési övezetében találtak meg a helyi hatóságok - közölte a máltai haderő. A migránsok egy részét az Ocean Viking nevű NGO-hajóról vették át. 

Az érkezők közül 36 embert az Ocean Viking nevű civil hajóról vettek át a máltai hatóságok. A hajó üzemeltetői ugyanakkor arra panaszkodnak, hogy a fedélzeten lévő további több mint 180 ember sorsa továbbra is bizonytalan, nem tudni, hol szállhatnak partra. Málta azért nem vette át őket, mert őket nem az ország kutatási és mentési övezetében vette fedélzetére az Ocean Viking.A szombati a negyedik érkező csoport Máltán a héten.

Gumicsónakjukból átvett, Európába igyekvő illegális bevándorlókat visznek mentőcsónakkal a migránsok Európába szállítására szakosodott egyik hajóhoz, az Ocean Vikinghez a Földközi-tengeren 2019. szeptember 17-én. Az NGO-hajó továbbra is szállítja az illegális migránsokat az európai partokhoz.Forrás: MTI/AP/Renata Brito

A szigeten hétfőn tanácskoznak az EU belügyminiszterei, ahol arról is szó lesz, hogy hogyan lehetne megosztani az érkezőket a tagállamok között.