Folyamatosan nő a bűncselekmények száma Londonban, és láthatóan a muszlim Sadiq Kahn főpolgármester képtelen megbirkózni a problémával. 

Már a baloldali elfogultságáról híres BBC sem tudja tagadni, hogy a Londonban uralkodó állapotok katasztrofálisak. Az adatokat 34 rendőrőrsről gyűjtötték be, és ezekben aztán minden van: támadás, rablás, szexuális bűncselekmények, halálos fenyegetések, gyilkossági kísérletek. Ebben az évben több mint 110 gyilkossági ügyben indítottak nyomozást a fővárosban, a halálesetek kétharmadát késelés okozta – írta a 888.hu

Sadiq Khan vezetése alatt London egyre élhetetlenebbForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris J Ratcliffe

A kimutatás szerint a késeléses bűnesetek száma Angliában és Walesben 2014 óta 81 százalékkal növekedett. A vádemelések aránya viszont 20 százalékkal csökkent. A legszomorúbb adat, hogy a halálos késelések száma a legmagasabb azóta, hogy erről statisztikát kezdtek vezetni még 1946-ban.  A 2018-as év végéig 132 emberölés történt, ami azt jelenti, hogy évtizedek óta Sadiq Khan főpolgármestersége produkálta a legrosszabb számokat. A brit fővárosban uralkodó állapotokat jól mutatja, hogy a késelések száma 52, a lövöldözések száma 30, míg az emberölések száma 24 százalékkal emelkedett 2016 óta.

Budapest jóval élhetőbb, mint London

Mint arról korábban beszámoltunk, Budapest lekörözi Londont egy friss felmérés szerint: a magyar főváros biztonságosabb, élhetőbb. Az elmúlt évek nemzetközi és európai fejleményeivel szoros összefüggésben, valamint a 2010-es budapesti, illetve részben a 2016-os londoni vezetésváltásnak is köszönhetően Európa két jelentős fővárosa merőben más fejlődési utat jár be, és ez mára a mindennapokban is jól érezhető változást eredményezett az ott élő polgárok, sőt a turisták, külföldiek számára is - olvasható a Századvég legfrissebb kutatásában.