Felforrósodott autóban hagytak egy egyéves kislányt, aki emiatt meghalt

Tampa, kocsiban hagyott kislány
Vágólapra másolva!
Forida államban az idén az ötödik, országszerte pedig az ötvenedik alkalommal hagytak kisgyereket felforrósodott autóban az Egyesült Államokban. Ezúttal Tampa városában egy egyéves kislány halt meg hétfő este, miután eszméletlenül találták meg családja autójában. 
Vágólapra másolva!

A tampai rendőrség elmondta, hogy a gyerek szülei azonnal hívták a 911-et, és egy közeli kórházba szállították, ahol azonban halottnak nyilvánították a kislányt.

A nyomozók megtudták, hogy

az egyéves gyereket hétfőn reggel hagyták ott az autóban, amely napon a hőmérséklet 32 fok fölé is emelkedett a városban.

A rendőrség szóvivője, Steve Hegarty úgy fogalmazott: úgy tűnik, hogy egy nagyon elfoglalt napja volt a családnak. Több gyerekük is van, és azon törekvésükben, hogy mindenkit a megfelelő helyre vigyenek, a kicsit a hátsó ülésen felejtették.

null

null

A rendőrségi nyomozás folyamatban van, de a szóvivő közölte, hogy az eset balesetnek tűnik, és a nyomozók szerint nem utal semmi jel szándékosságra.

Az apa arra használta az autót - amelyikben a kislány is volt - hogy embereket vigyen iskolába és dolgozni, majd autót cserélt, és ez okozta azt, hogy lányát a hátsó ülésen felejtette. Elment dolgozni, majd hazajött - mondta a Steve Hegarty.

null

null

A tavalyi év rekordjához közelít az idei év is, 2018-ban ugyanis 54 olyan eset volt, amikor azért halt meg egy gyerek, mert szülei vagy gondozója az autóban hagyta, az idén pedig a tampai este volt az ötvenedik.

A KidsAndCars.org nevű nonprofit gyermekvédelmi szervezet szerint

minden autó hátsó ülésére egy riasztó berendezést kellene szerelni,

így a gyerek jelenléte észlelhető lenne. Elmondták azt is, hogy már két autógyártó rendelkezik ilyen típusú technológiával a járműveiben - olvasható az ABC News oldalán.