Óriási robbanás és tűz egy amerikai energetikai üzemben

2019.10.16. 18:10

Robbanás történt, és tűz ütött ki a kaliforniai Crockettben, egy amerikai energetikai vállalat üzemében. Két tartály is megsérült, és a levegőbe mérgező anyagok kerülhettek, ezért a lakosságot felszólították, hogy ne menjen ki a szabadba, és a közeli autópályát is lezárták.

A robbanás és a tűz kedden délután keletkezett a NuStar Energy üzemében, ami San Franciscótól alig 50 kilométerre fekszik. A két tartály közül az egyik összedőlt, és ez okozta a tüzet. Ekkor hatalmas fekete füst szállt a levegőbe, amely nemcsak a környékről, hanem San Francisco öbölvidék más részeiről is látható volt.

 A hatóságok mintegy tizenkétezer embert figyelmezettek arra, hogy maradjanak otthon, ne menjenek a szabadba, míg a tüzet eloltják.

A tűzben becslések szerint  közel 4000 liter üzemanyag és etanol égett el.  Mintegy 200 tűzoltónak hét óra alatt sikerült megfékezni a lángokat - írja a KTVU Fox.

Crockett, 2019. október 16.Forrás: MTI/EPA/Monica M. Davey

A tűzben senki sem sérült meg, de az üzem egyik dolgozója nem tudott időben elmenekülni. Egy vízelvezetőben talált menedéket, amíg a tűzoltók kimentették.