Nagy-Britanniába tartó migránsokat fogtak el a belga rendőrök

Vágólapra másolva!
Összesen 28 migránst vettek őrizetbe a belga rendőrök egy antwerpeni vasútállomáson, akik a gyanú szerint azért utaztak a belgiumi kikötővárosba, hogy ott teherautók rakományában megbújva juthassanak el illegálisan Nagy-Britanniába – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hétfő esti akció során a belga rendőrök 27 férfit és 1 nőt vettek őrizetbe, akik közül 11-en kiskorúnak vallották magukat.

Az esetről beszámoló flamand közszolgálati rádió, a VRT News honlapja szerint a hatóságok azért szerveznek nagyszabású ellenőrzési akciókat Antwerpen vasútállomásain, mert a legutóbbi trendek azt mutatják:

az Európába bejutott migránsok ezt a kikötővárost részesítik előnyben arra, hogy „fuvart szerezzenek" Nagy-Britannia felé.

Ahogy arról az Origo is beszámolt: nemrégiben 39, vélhetően vietnámi származású illegális bevándorló halt meg egy Bulgáriából a szigetország felé tartó kamion hűtőkonténerében.

Ennek ellenére a belga hatóságok tapasztalatai azt mutatják, hogy

zömében nem Ázsiából, hanem Afrikából érkező migránsok igyekeznek megbújni

az Antwerpenből hajókkal Angliába szállított teherautók rakodóterében, a szállítmány között.

A most őrizetbe vett migránsok azt állították, hogy 10 közülük Eritreából, 17 Szudánból, 1 pedig Etiópiából érkezett Európába.