Letartóztatták a nővért, aki halottakról küldött fotót barátainak

2019.11.07. 13:55

Letartóztatta a rendőrség azt az amerikai nővért, aki egy pennsylvaniai rehabilitációs központban a halott gondozottakról készített fotókat, és azokat megosztotta ismerőseivel, barátaival - közölte a Fox News. 

A 28 éves ápolási asszisztens, Stephanie R. Thomas legalább három alkalommal készített fotókat a intézményben halott gondozottakról, és azokat elküldte ismerőseinek, barátainak - derült ki a vizsgálatból.

Az ügy egy, az intézmények elküldött névtelen levél után pattant ki szeptemberben, ez után kezdtek nyomozni a nővér után.

Kiderült, hogy legalább három alkalommal, áprilisban, májusban, és júliusban készített Thomas felvételt azt követően, hogy egy ápoltjuk meghalt. 

Thomas később azzal magyarázta a tettet, hogy a barátja kedvéért készítette a képeket, mert "ő vonzódik az ilyen dolgokért", de a nő ismerősei szerint Thomas érdeklődése is betegesnek mondható. 

A halottak hozzátartozóit érthető módon felháborította az eset, gusztustalannak tartják amit Thomas tett, és megerősítették, hogy nem járultak hozzá a fotók elkészítéséhez, közléséhez. 

A nővért egyébként már szeptemberben kirúgták az állásából. Előzetes meghallgatása decemberben lesz.