Harry herceg, Meghan Markle és elsőszülött fiúk nem karácsonyozik együtt Erzsébet királynővel a Sandringham-i birtokon, hanem inkább otthonukban maradnak, vagy esetleg elutaznak az ünnepek alatt - írja a BBC.

A hercegi pár úgy döntött, hogy Archie első karácsonyát inkább Sandringhamtől távol töltik. Vagy otthon maradnak Windsorban, vagy külföldre utazhatnak, hogy Meghan édesanyjával, Doria Raglanddal lehessenek.

Egyes források szerint a hat hónapos Archie szülei kimerültek, ezért fel kell töltődniük. 

Az bizonyos, hogy a külön karácsonyozás nem sokat fog segíteni az egyébként sem rózsás viszonyon a királyi családban.

Harry herceg, Meghan és Archie 2019.05.08.Forrás: AFP/Dominic Lipinski

Korábban arról volt szó, hogy a Hálaadás napját az Egyesült Államokban töltik a 63 éves Doria Raglanddal, Meghan édesanyjával, de karácsonyra visszatérnek Sandringhambe.

Azóta tájékoztatták a 93 éves királynőt és a 98 éves Fülöp herceget, hogy nem fognak csatlakozni a családi karácsonyhoz.

Harry eddig minden karácsonyt Erzsébet királynő házában töltötte, kivéve 2012-ben amikor Afganisztánban volt. Az elmúlt két évben csatlakozott hozzá Meghan is.

A királyi család a Buckingham palota erkélyénForrás: Getty Images/Indigo/Max Mumby

"A Sandringham-i karácsony nagyon stresszes lehet, talán ezért nem akarnak a pár hónapos Archie-val részt venni rajta. Sandringham több generációt kiszolgált már, számos gyereket is, hiszen jól fel van szerelve ebből a szempontból is - mondta Ingrid Seward királyi életrajzíró.

Úgy gondolom, szomorú, hogy nem akarnak részt venni a családi összejövetelen, főleg úgy, hogy a királynő és Fülöp herceg is ott lesz. Lehet, hogy a királynő kissé szívére veszi, de ezt biztosan nem fogja kimutatni - mondta Seward.

Harryék ezen kívül a Balmorali éves királyi ünnepséget is kihagyják. 

Úgy néz ki, hogy a távolmaradásokhoz, mégsincs köze Archie korához - mondta a királyi életrajzíró.

A korábbi színésznő, egy tévéinterjúban azt nyilatkozta, hogy a brit merevség káros - ez a nyilatkozat is aggodalomra adhat okot.

Korábban Harry azt nyilatkozta, hogy ő és Vilmos külön utakon járnak.