Több mint 100 diákot mentettek ki a kigyulladt kollégiumból

2019.11.16. 12:50

Az angliai Bolton Egyetem kollégiuma gyulladt ki péntek este. Az épületből több mint 100 diákot kellett kimenekíteni - írja a BBC

Mintegy 200 tűzoltó vonult ki a helyszínre. A tűz a kollégium mind a hat emeletét elérte. 

A kollégium egyik lakója, Shannon Parker pedig azt mondta, hogy a pont szobájában volt, amikor kigyulladt az épület.

Hallottam a tűzjelzőt, de először azt hittem, hogy csak gyakorlat. Aztán az egyik lakótársam azt kiabálta a folyosón, hogy valóban tűz van- mondta a 22 éves tanuló, aki kirohant a szobából, és akkor látta, hogy az alattuk lévő szoba kapott lángra. A vészkijáraton menekültek ki.

Úgy tudni, hogy több szobában nem riasztott a tűzjelző és be kellett dörömbölni az ajtókon, hogy baj van. 

Az egyik szemtanú az ablakából videózta a lángokban álló épületet:

Egy másik szemtanú, a 35 éves Ace Love szerint a tűz nagyon gyorsan terjedt felfelé, mert annyira fújt a szél, ugyanakkor sok diák gyorsan kijutott a lángokban álló épületből.

A tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen a szomszédos épületekre. A tűzoltóparancsnok elmondta, hogy nagyon nehéz körülmények között dolgoztak. Volt olyan diák, akit emelőkosárral tudtak csak kimenteni az épületből. 

A tüzet sikerült megfékezniük, de még mindig zajlanak az oltási munkálatok. Több mint 100 diákot evakuáltak, akik most más kollégiumokban, vagy közeli szállodákban kaptak szobát ideiglenesen. Ételt és tisztálkodási szereket is kapnak.