Egy szumátrai tigris megölt egy indonéz földművest és súlyosan megsebesített egy turistát állatvédők hétfői közlése szerint.

A végzetes támadás vasárnap történt a gazda kávéültetvényén, Szumátra szigetén.

Az 57 éves férfi küzdött az állattal, ám az végül megölte őt.

Genman Hasibuan, Dél-Szumátra állatvédelmi hivatalának vezetője azt mondta, a gazda az ültetvényén dolgozott, amikor rárontott az állat.

IllusztrációForrás: AFP/Peter Parks

Egy nappal korábban ugyanez a tigris megtámadott egy csapat indonéz turistát, akik egy helyi teaültetvényen táboroztak a Mount Dempo rétegvulkán környékén.

A tigris berontott a sátrukba, és az egyik turistát annyira megsebesítette, hogy kórházba kellett vinni a hátán keletkezett sebek miatt.

Az állat, amely továbbra is szabadon van egy védett erdős területen, a súlyosan veszélyeztetett faj Dél-Szumátrán élő 15 példányának egyike.

A régióban idén öt tigristámadás történt, ebből kettő halálos volt.

Az emberek és állatok közötti konfliktusok gyakoriak a délkelet-ázsiai szigetcsoporton, különösen azokon a területeken, ahol az olajpálma-ültetvények terjeszkedése miatt kiirtották az esőerdőket és tönkretették az állatok életterét. Ezek az állatok így közelebb kerültek az emberi településekhez.

A szumátrai tigrist (Panthera tigris sumatrae) a súlyosan veszélyeztetett kategóriába sorolja a Természetvédelmi Világszervezet (IUCN), mindössze 400-500 példánya él vadon a világon.