Öt év és kétezer kilométer után került meg egy elkóborolt cica

2019.11.21. 13:34

Maga a tulajdonosa sem hitte le, hogy valaha viszont látja kedvencét, de öt év után visszakerült hozzá - írja a BBC. 

Sasha, a fekete macska oregoni otthonától mintegy 1900 kilométert tett meg. Az új-mexikói Santa-Fében találtak rá állatvédők.  

A macskának, és a tulajdonosának Viktor Usovnak is az volt a szerencséje, hogy a beültetett mikrochip alapján azonosítani tudták a tulajdonost, így a macska kedden visszakerült portlandi otthonába.  

Viktor Usov, a macska tulajdonosa (balra) és Murad Kirdar, a Santa Fe-i állatvédő egyesület szóvivőjeForrás: Santa Fe Animal Shelter & Humane Society

Usov évekkel ezelőtt bejelentette kedvence eltűnését, de nem hitte volna, hogy valaha viszont látja a kandúrt, teljesen megdöbbent, amikor felhívták a Santa-Fé-i állatmenhelytől.

Usov szerint a macska nem önerejéből tette meg a hosszú utat, arra tippel, hogy Sasha valószínűleg "stoppolhatott". 

Murad Kirdar, az állatmenhely szóvivője az ügy kapcsán azt mondta, ez a szerencsés eset is bizonyítja, hogy mennyire fontos a mikrochipek használata. Maga a chip rizsszem méretű, a bőr alá ültetik, és nem kell attól tartani, hogy az állat elveszti azt, mondta az állatvédő. 

Az American Airlines, aki vállalta az állat hazaszállítását azt mondta, örülnek, hogy részt vehetnek az "újraegyesítésben."