A holland hatóságok két férfit fogtak el, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az év végén terrortámadást akartak elkövetni. A 20 és 34 éves férfiak valószínűleg irániak. 

A fiatalabb férfit a Hága melletti Zoetermeer településen fogták el otthonában hétfőn, társát pedig egy hágai utcán kapták el, mindkettőt a nemzetbiztonsági szolgálatok információi alapján.

Az ügyészság szerint a gyanúsítottak robbanóövekkel és autóba rejtett bombákkal akartak terrortámadásokat végrehajtani az év végén - írja a Dutch News. 

A nyomozás során azt még nem tudták megállapítani, hogy mik lettek volna a célpontok, illetve a házkutatás során robbanóanyagot vagy fegyvereket sem találtak, ennek ellenére az ügyészség szerint alapos a gyanú.

Egy fejszét, egy tőrt és több SIM-kártyát is találtak egy titkos mennyezeti rekeszben. A fiatalabb, 20 éves férfi anyja azt nyilatkozta, hogy nem tudja elhinni, hogy fia ilyen dologban részt venne. Vallásos, de nem szélsőséges - mondta az asszony.

A holland hírportál mejegyzi, hogy a fiatalabb gyanúsítottnak valószínűleg iráni felmenői vannak, míg az idősebb iráni állampolgár.