Teljesen lebontják az Eperjesen felrobbant panelházat - videó

eperjesi házrobbanás utáni bontás
A 2019.12.06-án felrobbant panelház menthetetlen, a tervek szerint még szerdán teljesen lebontják.
Vágólapra másolva!
A kelet-szlovákiai Eperjesen, a Munkácsi utcában álló lakótömböt, amelyben december 6-án reggel gázrobbanás történt, teljes egészében lebontják. Ezt kedden, a bontási munkálatok második napján erősítette meg a város polgármestere és a kirendelt statikus. A munkálatokat végző csehországi cég még szerdán szeretné teljesen lebontani a lakhatlanná vált épületet, amelyben két hete nyolcan haltak meg.
Vágólapra másolva!

Andrea Turcanová eperjesi polgármester és Jozef Polák statikus kedden délután jelentették be, hogy a 12 emeletes épület menthetetlen, és az eredeti tervekkel ellentétben az egészet lebontják.

- magyarázta a döntést Andrea Turcanová, Eperjes polgármestere.

A 2019.12.06-án felrobbant panelház menthetetlen, a tervek szerint még szerdán teljesen lebontják Forrás: Szlovák Katasztrófavédelem (HaZZ)

– nyilatkozta tegnap délután a Szlovák Távirati Irodának (TASR) Jirí Raska, a bontást végző cseh cég egyik vezetője, aki hozzátette,

szeretnék, ha a szomszédos Munkácsi utca 9. alatt álló lakótömbbe már szerda este visszatérhetnének a lakók.

Az előrehaladott bontási munkálatokról készült felvételeket itt nézheti meg.

Az egyik eperjesi vállalat, a Spravbytkomfort vezetője, Alfred Leitner pedig arról számolt be, hogy a napokban összesen 140 ablakot fognak kicserélni a környező lakótömbök lakásaiban. Ezek mindegyike a robbanás utáni lökéshullám miatt törte be.

Az ablakcseréken öt csapat dolgozik majd, és a munkák nagy részét karácsonyig be szeretnék fejezni.

A felrobbant eperjesi panelházban 7-en haltak meg, egy asszonyt pedig továbbra sem találnak Forrás: MTI/AP/TASR/Milan Kapusta

2019. december 6-án reggel 8 óra körül hatalmas gázrobbanás történt Eperjesen, a Munkácsi utcában levő 12 emeletes panelházban. A tragikus balesetben heten meghaltak, egy személy eltűnt, több tucatnyian pedig megsebesültek.

A környező lakóházakat evakuálni kellett, több szomszédos épületbe még mindig nem térhettek vissza a lakók.