Több erdélyi egyesület, szervezet, sportegyesület valamint egyházi intézmény is kapott támogatást a magyar kormánytól. Egy év végi kormányhatározat többek közt a Kőrösi Csoma Sándor emlékét ápoló egyesületet, a Gyulafehérvári Főegyházmegyét is támogatja, de a magyar kormány a temesvári forradalmi református templom felújítására is adott 30 millió forintot. Írja a Krónika Online.

A Magyar Közlöny december 27-i számában megjelent döntés értelmében számos erdélyi szervezet, intézmény, egyház részesült a magyar kormány támogatásában.

Az 1990-ben a névadó szülőfalujában, Csomakőrösön alakult Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület 214 millió forintot kapott a Kőrösi Csoma Sándor Dokumentációs Emlékközpont létrehozására.

De az Orbán Viktor vezette magyar kormány a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Hatóság fejlesztési és működési költségeire 165 millió, míg a temesvár-belvárosi református egyházközségnek

a temesvári forradalmi református templom felújítására 30 millió forint támogatást adott.

Temesvári Református TemplomForrás: Krónika Online

 A tusnádfürdői római katolikus plébánia beruházásának támogatására 108 millió forintot, míg a kolozsvári Házsongárd Alapítvány működésére és beruházásainak támogatására 45 millió forintot különítettek el.

Az élvonalban szereplő Sepsi OSK labdarúgóklub működésre és fejlesztésre 2,1 milliárd forintot, míg a másodosztályban érdekelt FK Csíkszeredát és akadémiát is működtető Futball Club Csíkszereda Egyesület 2,7 milliárd forintot kapott.